Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

KÆMPE OVERBLIK: Alt, hvad du skal vide om Super Tuesday

OVERBLIK: En stor del af de amerikanske delstater holder primærvalg valg i dag, som også er kendt som 'Super Tuesday'. Ekstra Bladet følger udviklingen hele natten

12 amerikanske stater skal i nat dansk tid stemme om såvel det republikanske som det demokratiske præsidentkandidatur på den såkaldte stort anlagte 'Super Tuesday'. Og ser man på meningsmålingerne, så bliver det den republikanske præsidentkandidat Donald Trump, som kommer til at dominere resultaterne.

Det betyder, at vi øjeblikket er vidne til noget helt usædvanligt i amerikansk politik, siger ekspert Anders Agner Pedersen til Ekstra Bladet.

- Det, som sker i øjeblikket, hvor Donald Trump er republikanernes førende kandidat, er ikke den, som partiet gerne vil have. Det vil sige, at hvis vi får en situation i dag, hvor Trump for gode resultater, så vil det interne slagsmål alligevel fortsætte. Og det er helt usædvanligt, fordi partierne normalt vil samle sig om deres spidskandidat på dette tidspunkt i valgkampen, men det bliver altså ikke tilfældet her, siger han.

Få det store overblik over nattens kommende begivenheder herunder og husk, at du kan følge Super Tuesday hele natten LIVE her hos Ekstra Bladet.

Republikanerne
I flere af delstaterne får kandidaten kun en andel af de delegerede, hvis han opnår mindst 20 procent af stemmerne. Det styrker Donald Trump, fordi Marco Rubio og Ted Cruz kan falde for spærregrænsen, også i større delstater med mange delegerede.

Interaktivt element

Demokraterne
Ifølge partiets regler bliver de delegerede fordelt proportionalt. Derfor betyder sejrens størrelse meget, og det i hver enkelt delstat. Og det giver Sanders det problem, at Clinton ser ud til at vinde stort i folkerige sydlige stater.

Interaktivt element

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Politik
Mest læste i Politik
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:David Attardo
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen