Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Kerry: Republikansk valgkampagne er pinlig

I udlandet er folk chokerede over, hvad de hører i den republikanske valgkamp, siger USA's udenrigsminister

Arkivfoto: AP
Arkivfoto: AP

Republikanernes kamp om, hvem der vinder nomineringen og bliver partiets præsidentkandidat, har udviklet sig til en pinlig forestilling, der frembringer akavede spørgsmål om, hvorvidt USA er pålideligt og stabilt.

Det siger USA's udenrigsminister, demokraten John Kerry, i et interview på amerikansk tv søndag.

I interviewet fortæller Kerry, at hvor end han rejser hen som udenrigsminister, møder han mennesker der spørger, hvad der dog foregår i USA.

- De kan ikke tro det. Jeg vil mene, at det ikke er forkert at sige, at de er chokerede. De ved ikke, hvilken retning dette sender USA, siger Kerry.

- Det forstyrrer folks følelse af, at der er balance hvad angår vores stabilitet og vores troværdighed, og til en vis grad må jeg sige, at ud fra nogle af de spørgsmål jeg får, og den måde de stilles på, er det tydeligt for mig, at det, der sker, er pinligt for vores land, siger udenrigsministeren.

Kerry blev spurgt til, hvad udlandets indtryk er af den republikanske valgkamp, som blandt andet har budt på forslag om at forbyde muslimer indrejse i USA, overvågning af muslimske naboer og at genindføre brugen af det såkaldte waterboarding - en forhørsmetode, der betragtes som tortur.

Siden tirsdagens terrorangreb i Bruxelles, der kostede 31 mennesker livet, har de to førende republikanere - Donald Trump og Ted Cruz - begge skruet op for retorikken mod muslimer.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Politik
Mest læste i Politik
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:David Attardo
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen