Ny stor sejr for Trump i nat

Trump har sikret sig sejren i to delstater tirsdag ved Republikanernes primærvalg. Dermed er han lidt tættere på at blive Republikanernes præsidentkandidat

Trump: Jeg vil kæmpe mod Cruz ene mand (Video: Ritzau)

Donald Trump er natten til onsdag dansk tid kommet lidt tættere på Det Hvide Hus.

Tirsdag aften lokal tid har Republikanernes frontløber ved de amerikanske primærvalg, Donald Trump, vundet endnu to delstater.

Det drejer sig om Mississippi og ikke mindst Michigan, som er den delstat, hvor der tirsdag er flest delegerede på spil for Republikanerne ud af i alt fire delstater, der alle peger på deres favorit.

Det oplyser flere store tv-netværk, heriblandt Fox News, CNS, MSNBC og CNN.

I Michigan ser Trump ud til at vinde foran John Kasich, Ted Cruz og Marco Rubio, men der er fortsat usikkerhed om andenpladsen.

- Jeg vil gerne takke indbyggerne i Michigan og Mississippi, siger Trump i en tale tirsdag aften.

Sejrene i de to delstater er Trumps 13. og 14. i Republikanernes primærvalg frem mod præsidentvalget i november 2016. Dermed ligger han stadig klart i front i Republikanernes kapløb om at blive partiets endelige kandidat.

Og rigmanden kan da heller ikke lade være med at stikke til sine konkurrenter efter sejrene i de to delstater.

- Jeg er den eneste, der gjorde det godt i aften. Kun Donald Trump vandt i aften. Selv Megyn Kelly har sagt det. Tak Megyn, siger Trump med henvisning til Fox News-værten, som han tidligere har haft sammenstød med.

Angreb mod Obama
Milliardæren benytter også sit pressemøde til igen at lange ud efter præsident Barack Obama.

- Vi vinder ikke længere. Vi vinder ikke med vores sundhedssystem, og vi vinder ikke mod Islamisk Stat. Vi skal i gang med at vinde igen, siger Trump om præsidenten.

- Jeg kan noget, ingen andre republikanere kan. Jeg kan vinde New York, og jeg kan vinde Michigan, for bilindustrien ved, at jeg kan bringe dem tilbage til tidligere tiders storhed. Jeg bliver præsident, siger han.

Republikanerne holder også primærvalg i Idaho og Hawaii natten til onsdag dansk tid.

Tæt hos Demokraterne
Naturligvis har der også været primævalg hos Demokraterne i de to stater.

Men her er det anderledes tæt. Især i Michigan. Ifølge New York Times har Hillary Clinton sikkert vundet Mississippi, mens Bernie Sanders nappede en snæver sejr i Michigan.

Der er 41 delegerede på spil i Mississippi hos Demokraterne. De delegerede bliver fordelt mellem de to resterende kandidater ud fra deres andel af stemmerne.

Det var af amerikanske medier ventet, at Clinton ville hente en sejr i delstaten, der er en sydstat, hvor mange sorte vælgere stemmer.

Ifølge CNN har Hillary Clinton sikret sig hele 89 procent af de sortes stemmer i Mississippi. De udgør over 50 procent af befolkningen i delstaten.

Lige nu ser det dog ud til, at Bernie Sanders nupper en sejr i staten i den nordlige del af USA

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste
Mest læste
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen