Republikansk panik: - Hellere Stalin end Trump

Donald Trumps sejrsgang i det republikanske primærvalg har gjort parti-spidserne nervøse

Panikken er brudt ud i Det Republikanske Parti, der kun har kunnet se til, mens rigmanden Donald Trump er rykket tættere og tættere på partiets præsidentkandidatur.

Nu forsøger stærke kræfter i partiet med en koordineret kampagne at spænde ben for Trumps march mod parti-nomineringen, skriver amerikanske medier.

Max Boot, rådgiver for senator Marco Rubio, siger, at han er parat til at stemme imod den republikanske præsidentkandidat for første gang i sit liv, hvis Trump repræsenterer partiet.

- Jeg ville hellere stemme på Josef Stalin, end jeg vil stemme på Donald Trump, siger Boot, der stadig tror på muligheden for at stoppe Trump.

- Jeg vil aldrig nogensinde stemme på ham. Jeg er mere tilbøjelig til at stemme på Hillary Clinton eller Bloomberg, hvis han skulle stille op, siger Max Boot til New York Times.

Mitt Romney var republikanernes præsidentkandidat i 2012, men han tabte til Barack Obama. (Foto: AP)
Mitt Romney var republikanernes præsidentkandidat i 2012, men han tabte til Barack Obama. (Foto: AP)
 

Se også: Romney: Trump er uærlig og en kvindehader

Den tidligere præsidentkandidat Mitt Romney advarede torsdag mod Trump, som, han mener, er kvindehadsk og uærlig.

- Donald Trump er falsk. Han er en bedrager. Han bedrager den amerikanske offentlighed, siger Mitt Romney i en tale i Utah.

Samtidig oplyser CNN, at Romney har instrueret sine rådgivere til at finde en måde, hvorpå Trump kan stoppes på det republikanske partikonvent i juli.

Romney, der tabte til Barack Obama i 2012, er fokuseret på at forhindre Trump i at vinde de 1237 delegerede, der sikrer nomineringen som den republikanske præsidentkandidat.

Donald Trump har taget der republikanske parti med storm og er ved at sikre sig partiets præsidentkandidatur. (Foto: AP)
Donald Trump har taget der republikanske parti med storm og er ved at sikre sig partiets præsidentkandidatur. (Foto: AP)

Delegerede:

Trump: 319

Cruz: 226

Rubio: 110

Kasich: 25

Carson: 8

Antallet delegerede krævet for at vinde: 1237

Kilde: Real Clear Politics

 

Christie stjal showet på en meget lidt flatterende måde. (Foto: AP) Amerikansk valg 2016 - 3. mar. 2016 - kl. 15:39 Trumps håndlanger hånes: Hans ansigt stjal showet

En anden republikansk præsidentkandidat, John McCain, der tabte til Obama i 2008, advarer i en erklæring mod Trumps 'uoplyste og farlige udtalelser' om den nationale sikkerhed.

Donald Trump har svaret igen med, at de to 'tabere' ikke har noget skulle have sagt, eftersom de begge havde chancen men tabte.

Trump kaldte på et vælgermøde torsdag Mitt Romney for en forfejlet kandidat.

- Han tiggede om min støtte (i 2012, red.). Jeg kunne have sagt 'Mitt ned på knæ', og han ville være gået ned på knæ, siger den republikanske frontløber.

Donald Trump kalder Mitt Romney illoyal. (Foto: AP)
Donald Trump kalder Mitt Romney illoyal. (Foto: AP)
 

Amerikansk valg 2016 - 2. mar. 2016 - kl. 05:17 Trump-toget buldrer frem

Lige nu virker Trump svært at stoppe. Han vandt senest over sine nærmeste konkurrenter i de fleste af primærvalgene i de 12 delstater, der gik til valg på Super Tuesday.

Han råder over det største antal delegerede og fører ifølge meningsmålingerne i mange af de delstater, der holder primærvalg i de kommende uger.

Det amerikanske præsidentvalg afholdes 8. november.

1 af 2 
2 af 2 
kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Politik
Mest læste
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen