Rubio erkender: Fejl af gå efter Trumps 'udstyr'

Marco Rubio ærgrer sig over, at han insinuerede, at Donald Trump har en lille penis

Marco Rubio forsøgte at ramme rivalen Donald Trump, hvor det gør mest ondt, men det var en fejl, erkender senatoren nu. (Foto: AP)
Marco Rubio forsøgte at ramme rivalen Donald Trump, hvor det gør mest ondt, men det var en fejl, erkender senatoren nu. (Foto: AP)

Trump-toget buldrer videre med fuld fart, mens Marco Rubios præsident-drømme er kørt af sporet.

Og i et interview med tv-stationen NBC erkender Marco Rubio, at han begik en fejl, da han rettede personlige angreb mod frontløberen Donald Trump.

Rubio drillede blandt andet Trump med størrelsen på hans hænder, hvilket skulle være en slet skjult hentydning til størrelsen på byggekongens penis.

- Jeg mener, at det var vigtigt, at der var nogen, der sagde fra over for ham. Men når det er sagt, så er det ikke en valgkamp, jeg ønsker at føre, siger den republikanske senator.

- Mine børn blev flove over det. Hvis jeg kunne gøre det om, ville jeg ikke have gjort det, siger han om angrebene, der ramte lige under bæltestedet.

Det er ikke ligefrem fordi, at Donald Trump ikke har givet igen. I dette klip får han givet en sviner til både Romney, Rubio og Cruz.

Amerikansk valg 2016 - 4. mar. 2016 - kl. 05:49 Trump i penis-forsvar: - Er mine hænder små?

Donald Trump gik i rette med drillerierne under den seneste republikanske tv-debat. Her afviste byggekongen, at der skulle være et problem med størrelsen på hans 'hænder'.

- Der er intet problem. Det garanterer jeg, lød det fra Trump.

Marco Rubio har sat alle kræfter ind på at vinde sin hjemstat Florida. (Foto: AP)
Marco Rubio har sat alle kræfter ind på at vinde sin hjemstat Florida. (Foto: AP)

Marco Rubios forsøg på at vinde nomineringen som republikanernes præsidentkandidat led et afgørende knæk ved primærvalget tirsdag.

Da vælgerne i staterne Michigan, Mississippi, Idaho og Hawaii havde sat kryds ved deres foretrukne kandidat, endte Rubio som bundprop i et felt på fire kandidater.

Sanders rækker armene i vejret efter sin sejr i Michigan. (Foto: AP) Amerikansk valg 2016 - 9. mar. 2016 - kl. 08:49 Danmarks-elskeren choksejrer: En frisk slurk benzin i Sanders-motoren

Rubio, der er senator fra Florida, har tidligere sagt, at han satset alt på at vinde Florida i næste uge, men nye meningsmålinger peger på endnu et knusende nederlag.

En måling fra CNN giver Trump en sikker sejr i solskinsstaten med de 99 delegerede. Ifølge målingen får Trump 40 procent af stemmerne mod Rubios 24 procent. En måling fra Fox News bekræfter billedet.

Donald Trump fører valgkamp i North Carolina, der afholder primærvalg i næste uge. (Foto: AP)
Donald Trump fører valgkamp i North Carolina, der afholder primærvalg i næste uge. (Foto: AP)

Antal delegerede:

Donald Trump: 458

Ted Cruz: 359

Marco Rubio: 151

John Kasich: 54

Det kræver 1237 delegerede at vinde nomineringen.

Kilde: Real Clear Politics

Donald Trump har i næste uge chancen for at knockoute sine modstandere, der også tæller senator Ted Cruz og guvernør John Kasich.

Hidtil er de delegerede blevet fordelt proportionalt mellem kandidaterne, men ved afstemningen i Florida, Ohio, Missouri, North Carolina og Illinois snupper vinderen af den enkelte delstat alle statens delegerede.

Hvis Trump kan vinde i delegat-tunge Florida, har han sikret sig et afgørende skridt mod de 1237 delegerede, som udløser partiets nominering som præsidentkandidat.

Donald Trump fører også i meningsmålingerne i staterne North Carolina og Illinois, mens der er lagt op til et tæt løb i Ohio mellem Trump og John Kasich, der er guvernør i delstaten.

OVERBLIK: Sådan finder partierne i USA deres præsidentbud

Hillary Clinton og Donald Trump fører hos henholdsvis Demokraterne og Republikanerne i kampen om at blive partiernes præsidentkandidat. Men de har lang vej endnu.

Her kan du læse mere om, hvordan præsidentkandidaten til efterårets præsidentvalg bliver fundet.

* De to store partier i USA, Demokraterne og Republikanerne, holder primærvalg for at udpege deres præsidentkandidat. Tilhængere af hvert enkelt parti kan pege på, hvem de ønsker som kandidat.

* Reglerne er forskellige fra stat til stat.

* Kandidaterne kæmper om at vinde delegerede, der skal pege på en kandidat ved partikonventet senere på året. Størstedelen af de såkaldte valgmænd vil efter primærvalgene være bundet til at stemme på en bestemt kandidat, mens nogle såkaldte superdelegerede ikke på forhånd er bundet til en kandidat.

* Iowa var den første delstat, der holdt valgmøder, mens det første primærvalg blev holdt 9. februar i New Hampshire.

* De sidste primærvalg holdes i juni. På dette tidspunkt er det dog som regel afgjort, hvem der bliver præsidentkandidater.

* Kandidaterne udpeges formelt på partiernes landsmøder, der i USA går under betegnelsen konventer. Republikanernes er i år 18.-21. juli, mens Demokraternes finder sted 25.-28. juli.

* Selve præsidentvalget finder sted 8. november.

Kilder: NTB, uspresidentialelectionnews.com, The Washington.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste
Mest læste
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen