Trump godter sig: Takker penis-politiker for FBI-bombe

Den amerikanske valgkamp er gået ind i sin sidste uge. Donald Trump kæmper for at indhente Hillary Clintons forspring

Den republikanske præsidentkandidat Donald Trump ankommer til vælgermødet i Grand Rapids, Michigan. (Foto: AP)
Den republikanske præsidentkandidat Donald Trump ankommer til vælgermødet i Grand Rapids, Michigan. (Foto: AP)

Donald Trump har svært ved at få armene ned, efter at FBI har meddelt, at man genåbner efterforskningen i sagen om Hillary Clintons e-mails.

Trump sender en stor tak til Hillary Clintons højre hånd, Huma Abedin, og hendes fraseparerede mand, Anthony Weiner, der indirekte genstartede sagen.

- Tak Huma. Tak Anthony Weiner, siger Trump under et vælgermøde i Grand Rapids, Michigan.

Han kalder Anthony Weiner for en 'klam karl'.

- Jeg troede aldrig, at jeg ville komme til at sige tak til dig Anthony Weiner, lyder det fra den republikanske præsidentkandidat.

Trump er ifølge meningsmålingerne bagud på point, men meget tyder på, at republikaneren har vinden i ryggen. (Foto. AP)
Trump er ifølge meningsmålingerne bagud på point, men meget tyder på, at republikaneren har vinden i ryggen. (Foto. AP)

Amerikansk valg 2016 - 31. okt. 2016 - kl. 04:21 FBI får dommerkendelse: Fandt 650.000 e-mails hos penis-politiker

Sagen om Hillary Clintons e-mails eksploderede på ny fredag, efter at nye e-mails blev fundet på en bærbar computer, som tilhører Huma Abedin og Anthony Weiner.

FBI beslaglagde den bærbare computer i forbindelse med en sag, hvor Anthony Weiner er mistænkt for at have sendt penis-billeder til en mindreårig pige.

00:36
Det var Sydney Leathers her, som for alvor bragte Anthony Weiners borgmesterkampagne ud i et stormvejr, efter hun stod frem og fortalte om de billeder og beskeder, hun havde modtaget fra den dengang gifte Weiner.

Søndag fik FBI en dommerkendelse og har netop påbegyndt arbejdet med at vurdere, hvor mange af de nye e-mails, der er relevante i forhold til undersøgelsen af Hillary Clinton.

Se også: Wikileak afslører CNN-profil i debat-snyd

Trump siger, at de nyfundne e-mails vil være 'absolut ødelæggende' for Clinton. Han roser desuden FBI-chef Jim Comey for sin åbenhed omkring fundet af de nye e-mails.

- Det kræver mod at gøre, hvad Comey gjorde, siger Trump, der ellers var hård over for FBI-bossen, da han i juli lukkede undersøgelsen af Clintons email-sag.

Demokraternes præsidentkandidat Hillary Clinton vinker til tilhængerne under et vælgermøde på Kent State University i Ohio mandag. (Foto: AP)
Demokraternes præsidentkandidat Hillary Clinton vinker til tilhængerne under et vælgermøde på Kent State University i Ohio mandag. (Foto: AP)
 

Hillary Clinton og mange fremtrædende demokrater har de seneste dage kritiseret FBI-chef Jim Comey, fordi de frygter, at hans beslutning kan påvirke valget.

Meningsmålingerne tyder på et tæt opgør i kampen om, hvem der skal være USA's næste præsident.

Et gennemsnit af meningsmålingerne giver ifølge RealClearPolitics Hillary Clinton et forspring på 3,1 procentpoint på landsplan. Det er knap en halvering på bare en uge.

Der er en uge til præsidentvalget 8. november.

Her er den seneste udvikling i Clintons e-mailsag

* Sagen tager en overraskende ny drejning 28. oktober, da FBI meddeler, at det har fundet nye e-mails, som kan have forbindelse til sagen omkring Clintons brug af en privat e-mailserver, da hun var udenrigsminister.

* Sagen handler om, hvorvidt Clintons og hendes medarbejdere sløsede med sikkerheden ved at sende fortrolige e-mails fra en server, som ikke var beskyttet mod hackere. FBI's chef kaldte Clinton for 'ekstrem skødesløs', men anbefalede i juli, at sagen blev opgivet uden tiltale mod hende.

* FBI-chefen James Comey har skrevet i et brev til Kongressen, at de nye e-mails kan have betydning for sagen.

* FBI skal undersøge de nyfundne e-mails og vurdere, om de indeholder klassificerede oplysninger, og om e-mails blev tilbageholdt, da undersøgelserne i sin tid begyndte.

* Dette betyder ikke, at sagen genoptages, men kun at FBI skal tage stilling til sagen og vurdere, hvad der skal gøres.

* De nye e-mails er blevet fundet på en bærbar computer, som tilhører det tidligere kongresmedlem Anthony Weiner, som er under mistanke for at have sendt sexmails til en 15-årig pige og er ved at blive efterforsket i den sag.

* Weiner har tidligere været gift med en af Clintons nære og fortrolige medarbejdere, Huma Abedin.

* Der er fundet mange tusinde e-mails, og det tager uger at undersøge. The Wall Street Journal skrev søndag, at der er omkring 650.000 e-mails. som skal undersøges, hvoraf tusindvis kan være sendt til eller være kommet fra Clintons private server.

* Det er aldrig tidligere sket, at en præsidentkandidat fra et stort parti efterforskes af FBI.

* Clinton selv siger, at 'der er ikke nogen sag" i de nyfundne e-mails. Hun siger, at FBI kommer til samme konklusion som i juli. (Ritzau)

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Politik
Mest læste i Politik
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen