Angriber islam-kritiker: Truer mig på levebrødet

Bestyrelsesmedlem i Trykkefrihedsselskabet gik til bloggers arbejdsgiver. – Hun ville ramme mig der, hvor det virkelig gør ondt, siger bloggeren Annika Smith

Annika Smith har tidligere været folketingskandidat for SF, men blev ikke stemt ind i 2011. (Foto: Tariq Mikkel Khan).
Annika Smith har tidligere været folketingskandidat for SF, men blev ikke stemt ind i 2011. (Foto: Tariq Mikkel Khan).

Det er ikke kun Trykkefrihedsselskabets invitation til den kontroversielle islam-kritiker Geert Wilders til Folkemødet på Bornholm, der skaber blæst om selskabet. Nu er også et medlem af Trykkefrihedsselskabets bestyrelse kommet under beskydning.

En medarbejder i Udenrigsministeriet, Annika Smith, beskylder bestyrelsesmedlemmet Kit Louise Strand for at angribe hende på levebrødet. Annika Smith havde på sin blog blandt andet irettesat Venstres integrationsordfører, Martin Geertsen.

Se også: Wilders til folkemøde gør socialister bitre: Vi går væk

Kit Louise Strand fra Trykkefrihedsselskabet blev så fortørnet over Annika Smiths blogindlæg på jp.dk, at hun skrev til bloggerens arbejdsgiver.

Den 38-årige Annika Smith, der er tidligere folketingskandidat for SF, opfatter mailen som et forsøg på at skabe problemer i hendes ansættelsesforhold.

- Jeg kan kun tolke det, som at hun ville ramme mig dér, hvor det gør virkelig ondt. Nemlig på mit levebrød. Jeg synes, det var ubehageligt, siger Annika Smith, der er chefkonsulent i Nordamerika og Arktis-afdelingen i Udenrigsministeriet.

Se også: Wilders bekræfter sin deltagelse i folkemøde

Torskedumt
I mailen til Udenrigsministeriet kalder Kit Louise Strand indlægget om islam for ’torskedumt’ og ’direkte i strid med sandheden’.

’Er der i bedste fald tale om en enkelt medarbejder, der ikke ved, hvad hun taler om, når det kommer til islam og menneskerettigheder – eller er der i værste fald tale om en udbredt opfattelse blandt de medarbejdere, som Danmark har siddende i sit udenrigsministerium?’, skriver hun blandt andet i mailen.

Se også: Trykkefrihedsselskabet om Wilders-ballade: Slap af!

Kit Louise Strand afviser kategorisk, at hun har villet blande sig i Annika Smiths ansættelsesforhold.

- Jeg ville bare vide, om den faglige antagelse, som hun havde baseret sit blogindlæg på, var en generel faglig præmis, man arbejder ud fra i Udenrigsministeriet. Jeg var blot bekymret, siger hun.

'Hyklerisk'
Annika Smith undrer sig over, at et medlem af netop Trykkefrihedsselskabet kontakter arbejdspladsen.

- Jeg kender selskabet især for deres forsvar af islam-kritikere og synes, deres arbejde for ytringsfriheden på mange måder er beundringsværdigt. Derfor forstår jeg heller ikke, hvorfor en med tilknytning til selskabet reagerer så voldsomt og skriver til min arbejdsgiver, blot fordi hun er uenig med mig. Det synes jeg er hyklerisk, siger hun.

Kit Louise Strand afviser, at der skulle være tale om "hykleri" og understreger, at hun henvendte sig som privatperson.

- Det har intet med Trykkefrihedsselskabet at gøre. Hun skal naturligvis have lov til at skrive som privatperson. Det er alene den faglige præmis, som jeg er efter, siger hun.

Kit Louise Strand sendte efter eget udsagn en mail til den Annika Smith dagen før, at hun henvendte sig til arbejdsgiveren. Annika Smith afviser at have modtaget mailen.

Det skrev hun på sin blog

Den tidligere folketingskandidat for SF Annika Smith har en fast blog på Jyllands-Posten. Blogindlægget, som fik Kit Louise Strand til at kontakte hendes arbejdsgiver, Udenrigsministeriet, handler om islam og menneskerettigheder.

Indlægget er et åbent brev til Venstres integrationsordfører, Martin Geertsen. Her skriver Annika Smith bl.a.

’Du ved sikkert, at de værdier, du nævner i dit udkast til en værdikanon, er nogle, vi har fået udefra. De går bl.a. igen i islam, hvorfor Danmark da også, lidt ironisk, er blevet kåret som et af de mest islamiske lande i verden, fordi vi er så loyale over for Koranens kerneværdier som menneskerettigheder, frihedsrettigheder og økonomisk lighed. Selv om kåringen nok skal tages med et gran salt, så understreger den, at muslimer og kristne har en masse værdier tilfælles.’

’Det er gennem værdierne, vi finder en fælles livsverden. Men vi finder den altså ikke ved at lukke muslimerne ude. Vi gør det ved at lukke frygten ude.’

108 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere