Ansat i Mike Pences stab er testet positiv for coronavirus

Hverken Mike Pence eller Donald Trump har haft tæt kontakt med vedkommende, understreger pressesekretær

En ansat i den amerikanske vicepræsident Mike Pences (i midten) stab er testet positiv for coronavirus. (Arkivfoto). Foto: Jonathan Ernst/Reuters
En ansat i den amerikanske vicepræsident Mike Pences (i midten) stab er testet positiv for coronavirus. (Arkivfoto). Foto: Jonathan Ernst/Reuters

En ansat i den amerikanske vicepræsident Mike Pences stab er testet positiv for coronavirus. Dog har hverken Mike Pence eller præsident Donald Trump haft tæt kontakt med den pågældende person.

Det oplyser Mike Pences pressesekretær, Katie Miller, i en erklæring fredag.

Pressesekretæren oplyser videre, at Pences kontor blev underrettet om den positive test tidligt fredag aften lokal tid.

I erklæringen bliver der ikke sat navn på den smittede.

- Yderligere kontaktsporing bliver nu udført i overensstemmelse med CDC's retningslinjer, udtaler Katie Miller med henvisning til de amerikanske myndigheder for sygdomskontrol og -forebyggelse (CDC).

Vicepræsident Mike Pence er udpeget af Donald Trump til at stå i spidsen for en taskforce, der er dannet i Det Hvide Hus til bekæmpelse af coronavirusudbruddet.

Vicepræsidenten har således troligt stået ved Trumps side under pressemøder i Det Hvide Hus om coronavirus.

Sagen om den smittede person i Mike Pences stab er den seneste coronavirussag, der har strejfet den amerikanske ledelses inderste cirkel.

Således blev en deltager på en politisk konference i sidste måned med Trump og Pence testet positiv, mens flere politiske personer, der regelmæssigt mødes med præsidenten og vicepræsidenten er gået i forebyggende selvisolation.

I sidste uge blev Trump testet negativ for det smitsomme virus. Han indvilgede i at lade sig teste, efter at han havde været i kontakt med flere af den brasilianske præsidents ansatte, som siden er testet positive for virusset.

Natten til lørdag dansk tid viser den seneste opgørelse fra Johns Hopkins University i Baltimore, USA, at 19.285 mennesker er bekræftet smittet med coronavirus i USA.

249 er døde, mens 147 er erklæret raske igen.

På verdensplan har antallet af smittede rundet en kvart million. Således viser opgørelsen, at 272.351 mennesker er smittet med coronavirus.

11.310 er døde, mens 87.965 er erklæret raske igen.