Argentina skærper sikkerheden inden G20-topmøde

Indbyggerne i Buenos Aires er blevet opfordret til at tage ud af byen inden weekendens G20-topmøde

Følg Politik

Fredag er blevet en fridag, butikker og banker er lukket, og indbyggerne i Buenos Aires er blevet opfordret til at tage en forlænget weekend langt væk fra byen.

Argentina har sat en omfattende sikkerhedsoperation i værk ved weekendens G20-topmøde, hvor lederne fra verdens 19 rigeste lande og EU samles i den argentinske hovedstad.

Landets sikkerhedsminister, Patricia Bullrich, opfordrede torsdag argentinerne til at tage væk fra byen allerede efter arbejde torsdag aften.

- Byen bliver meget udfordrende. Vores sikkerhedstiltag vil være kraftige, og de beslutninger, vi bliver nødt til at tage, hvis der er vold, vil udmønte sig omgående, siger hun.

Samtidig varmer modstandere af globalisering op til en stor demonstration fredag.

Tidligere på ugen blokerede demonstranterne Buenos Aires' vigtigste hovedgade, Avenida 9 de Julio, i protest mod nedskæringer og besparelser, som præsident Mauricio Macri har planlagt.

Ved sidste års G20-topmøde i den tyske storby Hamburg var der sammenstød mellem politi og hætteklædte demonstranter, der satte ild til biler og smadrede forretninger.

Bullrich siger, at Argentina 'ikke vil tolerere vold og vil slå hårdt ned på enhver gruppe, der forsøger at bryde freden'.

Mere fra Ekstra Bladet+

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind