V-kandidat trækker sig efter racist-sag

35-årige Mikael Jensen fra Struer har gemt sig bag en telefonsvarer

Venstrepolitikeren Mikael Jensen ophæver sit kandidatur til byrådet i Struer efter Ekstra Bladets afsløring af hans dyvt racistiske forfatterskab. (Foto: Henrik Schütt)
Venstrepolitikeren Mikael Jensen ophæver sit kandidatur til byrådet i Struer efter Ekstra Bladets afsløring af hans dyvt racistiske forfatterskab. (Foto: Henrik Schütt)
Først forsøgte han at bortforklare sin fortid som racistisk roman-forfatter. Så løj han. Og nu har Venstre-politikeren Mikael Jensen gemt sig bag en telefonsvarer.

Den 35-årige byrådskandidat i Struer ønsker med andre ord ikke at forholde sig til sine bortforklaringer, løgne og - ifølge Dagbladet Holstebro-Struer - opfordring til vælgerne om alligevel ikke at sætte kryds ud for sit navn ved valget på tirsdag.

Mikael Jensens tilbagetog sker, efter at Ekstra Bladet i søndags afslørede hans forfatterskab til en dybt racistisk roman.

Venstres velsignelse
Bogen, der hedder 'For Din Skyld' og udkom i 1997, rummer Venstre-mandens detaljerede fantasier om bestialske drab på sagesløse muslimske kvinder og børn på danske asylcentre.

Formanden for Venstre i Struer, Allan Graversen, ønsker ikke at røre ved den betændte sag.

- Mikael Jensen har draget en konsekvens med ophævelsen af sit kandidatur. Dermed er sagen lukket for mig, siger Allan Graversen.

- Burde du, af alle, ikke kommentere sagen midt i en valgkamp?

- Jeg kendte ikke til bogen, før I bragte en fordrejet tolkning af den.

- Hvordan har vi fordrejet noget?

- Jeg har ingen mening om bogen og ikke flere kommentarer, afslutter Allan Graversen samtalen uden at ville svare på, hvordan han og partiet har det med, at Mikael Jensen stadig er medlem af bestyrelsen for Venstre i Struer.

Advarsel mod racisme
I bogen omtaler Mikael Jensen ofrene som 'myriader af sort, genetisk affald', 'snylterblod' og 'rotter'.

Mikael Jensen har været yderst aktiv i den fremmedfjendske organisation 'Dansk Forum'. Samtidig har han leveret flere oversættelser til Den Danske Forenings medlemsblad 'Danskeren'. Det sidste kan Ekstra Bladet dokumentere, selv om Mikael Jensen til Dagbladet Holstebro-Struer siger: 'Jeg har aldrig oversat noget for Den Danske Forening'.

Forfatteren til bogen, som høstede rosende omtaler i flere racistiske miljøer, hævder, at han blot har ønsket at advare mod racisme.