Fandt 30 bomber hos død terrorist

Politiet fandt 30 bomber i den ødelagte bygning, hvor den eftersøgte terrorist Azahari Husin mistede livet i ildkamp med politiet

Bombe-eksperter blev sendt ind i bygningen efter ildkampen mellem politi og Azahari. Man fandt 30 bomber i bygningen. (Foto: AP)
Bombe-eksperter blev sendt ind i bygningen efter ildkampen mellem politi og Azahari. Man fandt 30 bomber i bygningen. (Foto: AP)
En af Asiens mest eftersøgte terrorister, Azahari Husin, var formentligt i fuld gang med at planlægge endnu et blodigt terrorangreb, da han onsdag mistede livet under en ildkamp med indonesisk politi.

Efter et tjek af liget kunne myndighederne torsdag bekræfte, at der var tale om den eftersøgte terrorist og samtidig slå fast, at Azahari ikke sprængte sig selv i luften, sådan som det ellers først forlød. Ifølge politiet døde han enten som følge af skudsår pådraget i forbindelse med ildkampen eller som følge af kvæstelser pådraget, da en medsammensvoren i bygningen sprængte sig selv i luften.

Azahari Husin, der var regnet som en af de farligste terrorister i Asien, menes ansvarlig for det blodige terrorangreb på en natklub på Bali i 2002 og yderligere tre terrorangreb Indonesien.

Hans død betegnes som et alvorligt slag mod terrorgruppen Jemaah Islamiyah, der har tilknytning til al-Qaeda-netværket.