Brandert kan koste Frank Jensen toppost

Gik for tæt på ung kvinde: Måtte undskylde over for studenter-medhjælper efter våd julefrokost

Det kan komme til at koste Frank Jensen dyrt, at han under en våd julefrokost gjorde tilnærmelser til en ung kvindelig studentermedhjælper. (Foto: Thomas Wilmann)
Det kan komme til at koste Frank Jensen dyrt, at han under en våd julefrokost gjorde tilnærmelser til en ung kvindelig studentermedhjælper. (Foto: Thomas Wilmann)
Følg Politik
Hans kritikere kalder ham socialdemokraternes prins Charles, fordi han mere og mere ligner den evige kronprins.

Frank Jensen har de seneste år stået som fremtidens mand i det gamle arbejderparti, men en fugtig julefrokost i partiets gruppeledelse fredag 3. december kan give ham så mange skrammer, at han må opgive drømmen om at efterfølge Mogens Lykketoft som formand.

Se og Hør skriver i dag, at den politiske ordfører under frokosten udviste stor interesse for at tale med en ung kvindelig studentermedhjælper fra partiets analyseafdeling.

Det endte med, at kvinden måtte bede Frank Jensen om at holde inde med sine tilnærmelser.

- Der skete vel det, at spritten gik indenbords, og at Frank Jensen troede, han var mere lækker, end han i virkeligheden er, siger en kilde til Se og Hør.

- Jeg har ingen kommentarer til den historie, siger Frank Jensen til Ekstra Bladet, men til ugebladet siger han:

- Jeg husker ikke præcis, hvad der skete. Men jeg har åbenbart fået sagt noget, hun blev meget fornærmet over. Jeg tror, at man kan sige, at jeg lod munden løbe og gav hende nogle komplimenter, som hun så bare ikke opfattede i den ånd, de var fremsagt.

Frank Jensen har siden undskyldt sin opførsel over for kvinden, der allerede inden julefrokosten havde sagt sit job op.

Kan koste
- Sådan en historie kan koste Frank Jensen dyrt i slagsmålet om at blive efterfølger for Mogens Lykketoft, vurderer lektor i statskundskab ved Københavns Universitet Hans Jørgen Nielsen.

- Det er ikke en historie, der pynter. Den vil gå ud over sympatien for Frank Jensen, men jeg tror ikke, den vil skade Socialdemokraterne.

Hans kollega, professor Johannes Andersen fra Aalborg Universitet, er på linje:

- Det vil være for usselt, hvis Frank Jensens modstandere vil bruge denne historie imod ham. Jeg tror, den er glemt om nogle dage.

Dansk Folkepartis pressechef, Søren Espersen, mener, at det vil give bagslag, hvis medlemmer fra andre partier vil bruge sagen politisk mod Frank Jensen.

- Det er beklageligt, at den kvindelige medarbejder følger sig krænket af ham, men jeg har forstået, at de har talt ud om sagen. Frank Jensen er vel blevet offer for det gamle mundheld om, at når sprutten går ind, går forstanden ud.

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind