USA søger at lave aftaler om straffrihed

USA vil lave særskilte aftaler med enkeltlande om ikke at udlevere amerikanere til den nye Internationale Straffedomstol

Den amerikanske præsident, George W. Bushs regering, der er modstander af den nye Internationale Straffedomstol, forsøger nu at indgå aftaler med land for land, der skal garantere amerikanere, at de ikke bliver udleveret til denne domstol til retsforfølgelse.

Det skriver det amerikanske dagblad New York Times i dag.

Hidtil er det lykkedes Bush-regeringen at lave tosidede aftaler med Israel og Rumænien. Begge lande har forpligtet sig til ikke at sende amerikanske fredsbevarende soldater eller andet personel til domstolen, som har sæde i Haag.

Den Internationale Straffedomstol har til formål at retsforfølge personer, som beskyldes for krigsforbrydelser og folkedrab, når enkeltlande nægter at gøre noget.

En talsmand for menneskerettighedsorganisationen Amnesty Internationals amerikanske afdeling, Alex Arriaga, er vred over Bush-regeringens fremgangsmåde og stempler den som et forsøg på at undergrave den internationale retsorden.

New York Times citerer en embedsmand i det amerikanske udenrigsministerium for at sige, at Italien er blandt de lande, som USA nu vil forsøge at indgå aftale med.
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste
Mest læste
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen