USA-soldater skød hovedet af barn

To børn blev dræbt, da amerikanske soldater åbnede ild mod en minibus i den nordirakiske by Baquba

De to børn ligger her i lighuset i Baquba. De blev ifølge øjenvidner dræbt, da amerikanske soldater åbnede ild mod en minibus. (Foto: AP)
De to børn ligger her i lighuset i Baquba. De blev ifølge øjenvidner dræbt, da amerikanske soldater åbnede ild mod en minibus. (Foto: AP)
Det kostede to små børn livet, at amerikanske soldater i Baquba nord for Bagdad mandag åbnede ild mod en minibus, som soldaterne mistænkte for at medbringe en bombe.

USA's tredje infanteridivision oplyser, at soldaterne først åbnede ild efter at have forsøgt at vinke minibussen til standsning og derefter at have affyret varselsskud.

- Disse tragedier sker kun, fordi Zarqawi og hans slyngler kører rundt med bilbomber, siger major Steve Warren til Reuters.

Mens USA's militær hævder at to mænd og et barn blev dræbt, siger øjenvidner, at fem familiemedlemmer blev dræbt - heraf to børn.

Denne udlægning underbygges af tv-billeder fra det lokale lighus, hvor to døde børn vises frem som ofre for den tragiske nedskydning. Det ene barns hoved lader til at være helt skudt af.

- De er børn. De er ikke terrorister. Se på børnene, sagde et familiemedlem til Reuters korrespondent i Baquba.

En af de overlevende fortæller, at familien havde kørt fra Balad, en by der ligger 80 kilometer nord for Bagdad, til Baquba, for at deltage i en begravelse, da de amerikanske soldater pludselig åbnede ild mod minibussen.