Berlusconi får kold skulder efter regeringstilbud

Berlusconis idé om at danne en regeringskoalition med Italiens centrumvenstre-parti bliver afvist

Berlusconis idé om at danne en regeringskoalition med Italiens centrumvenstre-parti bliver afvist. (Foto: AP/Alessandra Tarantino)
Berlusconis idé om at danne en regeringskoalition med Italiens centrumvenstre-parti bliver afvist. (Foto: AP/Alessandra Tarantino)

Det italienske centrumvenstre parti, Demokratisk Parti, afviser den højreorienterede Silvio Berlusconis tilbud om at danne en regeringskoalition.

Enrico Letta, der er næstformand i Demokratisk Parti, udtaler ifølge nyhedsbureauet dpa, at den 76-årige tidligere premierminister "er uegnet".

De forskellige italienske partier har i løbet af fredagen besøgt præsident Giogio Napolitano, der skal afgøre, hvad der skal ske med den parlamentariske situation i støvlelandet, der har befundet sig i et politisk limbo efter valget i februar.

Her fik Demokratisk Parti flertallet i underhuset, men partiet kunne ikke skrabe de nødvendige stemmer sammen til også at have et flertal i senatet.

Torsdag måtte partiets formand, Pier Luigi Bersani, meddele præsident Napolitano, at han ikke selv kunne finde et flertal.

Efter sit møde med præsidenten fredag, udtalte Enrico Letta ifølge dpa, at Demokratisk Parti vil støtte præsidentens afgørelse - uanset hvordan den falder ud.

Udfaldet må italienerne også vente på lidt endnu. Efter adskillige timers drøftelser med partilederne i løbet af fredagen, meddeler præsident Napolitano fredag aften, at der ikke bliver fundet en løsning for weekenden.

- Præsidenten vil nu tage sig tid til at reflektere lidt over situationen, udtaler Pasquale Cascella, der er talsmand for præsidenten.

Og det er lidt af en hårknude, præsidenten skal løse. Mens Bersani nægter at gå i regering med Berlusconi, nægter Berlusconi og partiet 5-Star at støtte en teknokratregering som den, der blev ledet af den afgående premierminister Mario Monti.

- Vores position har ikke ændret sig. Og vi udtrykte den meget præcist til præsidenten, siger Berlusconi efter sit møde med Napolitano fredag.

Samtidig vil formanden for 5-Star, Beppe Grillo, ikke støtte en regering, der er ledet af andre end hans eget parti.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere