Finansministeren om Bondos udspil: Ny afledningsmanøvre

Bjarne Corydon afviser lærernes seneste forslag til at genoptage overenskomstforhandlingerne

Bjarne Corydon afviser lærernes seneste forslag til at genoptage overenskomstforhandlingerne og kalder det for en afledningsmanøvre. (Foto: Rumle Skafte /Polfoto)
Bjarne Corydon afviser lærernes seneste forslag til at genoptage overenskomstforhandlingerne og kalder det for en afledningsmanøvre. (Foto: Rumle Skafte /Polfoto)

Finansminister Bjarne Corydon (S) er ikke imponeret over lærernes seneste udspil for at forhindre den varslede lockout af skolelærerne.

Han kalder det en "ny afledningsmanøvre", når lærerne foreslår at inddrage en mediator og flere internationale eksperter for at kvalificere forhandlingerne.

Læs også:

Se også: KL afviser lærernes sidste forhandlingsudspil

Lærernes topforhandler, Anders Bondo Christensen, forholder sig nemlig ikke - ifølge ministeren - til "den grundlæggende knast, der skiller os", nemlig fordelingen af arbejdstiden.

- Her er det seneste kreative indslag desværre bare et nyt forsøg på at trække tiden ud og flytte fokus væk fra det, forhandlingerne burde handle om.

- At gøre op med nogle utidssvarende privilegier, der udgør en afgørende barriere for at give vores børn og unge den bedst mulige uddannelse, siger Corydon til ministeriets hjemmeside.

Det er netop lærernes arbejdstid, der er det store stridspunkt. Mens arbejdsgiverne ønsker at give skolelederne helt frie hænder til at tilrettelægge lærernes arbejdstid, ønskerne lærerne en vis form for regulering via overenskomsten.

- Vi har nu forhandlet i tre måneder - herunder de sidste uger med bistand fra forligsmanden. Jeg har hele tiden ønsket og håbet, at det kunne lade sig gøre at nå et forhandlingsresultat. Det gør jeg fortsat.

- Men en forhandlingsløsning forudsætter jo, at der kommer en reel åbning fra Anders Bondo Christensens side i forhold til det grundlæggende problem, siger Bjarne Corydon.

Den varslede lockout af lærerne træder i kraft mandag, og vil i praksis lægge de fleste af landets skoler øde efter påske.

Hvis ikke parterne når til enighed, kan regeringen lave et indgreb.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere