Berlusconi vil i regering med Bersani

Silvio Berlusconi håber fortsat, Italien kan få en regering med ham og centrumvenstres Pier Luigi Bersani

Italiens tidligere premierminister Silvio Berlusconi siger fredag, at han fortsat er klar til at støtte en regeringskoalition med centrumvenstre-lederen Pier Luigi Bersani i front, efter at Bersani torsdag måtte opgive at finde et regeringsflertal.

Den italienske politiker, mediemogul og fodboldklubejer har som den første af de italienske partiledere været til møde med Italiens præsident, Giorgio Napolitano.

Napolitano skal afgøre, hvad der skal ske med den parlamentariske situation i støvlelandet, der gik til valg i februar.

- Vores position har ikke ændret sig. Det gjorde vi helt klart over for præsidenten, siger Berlusconi, hvis parti ligger på den politiske højrefløj.

Berlusconi understreger samtidig, at han på ingen måde ønsker, at Italien igen skal ledes af en teknokratregering, som den Mario Monti blev sat i spidsen for for at gennemføre en række stramme økonomiske reformer i det forgældede land.

76-årige Berlusconi har tidligere foreslået, at Bersani bliver regeringschef, mens Angelo Alfano, en af Berlusconis nære allierede, bliver vicepremierminister.

Italien befinder sig i øjeblikket i politisk limbo efter valget i februar. Her fik Bersanis parti flertallet i underhuset, men kunne ikke skrabe de nødvendige stemmer sammen til også at have et flertal i senatet.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere