Vild SF-flugt på Mors

SFs lokalafdeling på Mors har på få dage mistet adskillige medlemmer, blandt dem partiets to byrådsmedlemmer

SFs viceborgmester på Mors Michael Dahlgaard har sluppet tøjlerne og forladt partiet, der nærmest storbløder på Limfjordsøen. (Privatfoto).
SFs viceborgmester på Mors Michael Dahlgaard har sluppet tøjlerne og forladt partiet, der nærmest storbløder på Limfjordsøen. (Privatfoto).

SFs lokalafdeling på Mors storbløder. Siden mandag er medlemsskaren skrumpet fra 51 til 31, fortæller viceborgmester Michael Dahlgaard.

Han er blandt de flygtende medlemmer, som også tæller et andet byrådsmedlem, Tore Müller, der også var lokalformand for partiet. Dermed ahr SF nu helt mistet sin repræsentation i byrådet.

Læs:

Se også: SF-flygtninge leder efter nyt parti-navn

Åreladningen har også ramt partiets lokalbestyrelse, hvor der kun er én tilbage.

- Jeg har tænkt meget over det, men det er ikke til at holde ud længere. Nok er nok, siger Michael Dalgaard til ekstrabladet.dk

Realismen har tabt
Hans udmeldelse er dog ikke nogen protest mod partiledelsen. Nærmest tværtimod.

- Jeg var stærkt begejstret for den linje, der var båret af realisme, da vi med Villy Søvndal i spidsen kom til regeringsmagten. Men jeg synes ikke vi som parti har håndteret realismen særlig godt.

Som et lille regeringsparti valgt på en halv snes procent af vælgerne kan SF ikke forvente at få ret meget af sit eget igennem, mener han.

Festen afløst af begravelsestaler
- I den situation bør det være en fest hver gang, vi får bare lidt igennem, men det er som om festen aldrig slår igennem. Det er blevet en lang begravelsestale i stedet. Det er mit indtryk, at lang de fleste af medlemmerne er på den linje, og det orker jeg ikke mere.

- Efterhånden bruger jeg 80 procent af tiden på at holde forsvarstaler over for utilfredse partimedlemmer. Så er der kun tyve procent tilbage på det, jeg er valgt til: Byrådsarbejdet på Mors. Det går ikke længere, siger Michael Dahlgaard.

Han er dog ikke indstillet på at droppe det politiske arbejde. Han fortsætter som viceborgmester og arbejder nu på at danne et nyt lokalt parti til kommunalvalget i november.

Ene mand tilbage
Med de mange udmeldelser er Andy Madsen den eneste tilbage i besyrelsen.

- Jeg ville lyve, hvis jeg påstod, det er en ønskesituation. Men vi har som parti tidligere oplevet nedture og overvundet det. Det tror jeg stadig på vil lykkes igen, siger Andy Madsen.

- Her og nu står vi i den situation, at vi har ordinær generalforsamling i april. Her skal vi have valgt en ny bestyrelse, og vi skal have diskuteret, hvad vi gør fremover i SF på Mors.

Selv har han ikke overvejet at følge medlemmerne ud af partiet.

- Nej, jeg er en god gammel SFer. Det bliver jeg ved med, så længe jeg synes, der er noget at kæmpe for, siger han.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere