Præsident Mursi lover valg i Egypten til oktober

Egypten får et nyt parlament inden udgangen af året, forsikrer landets præsident, Mohamed Mursi

Præsident Mohamed Mursi siger, at der kan holdes parlamentsvalg i Egypten i oktober.

Det er seks måneder senere end oprindeligt planlagt, rapporterer det statslige nyhedsbureau Mena.

Mursi havde tidligere indkaldt til parlamentsvalg i april, der skulle afholdes over fire etaper frem til juni. Men dekretet blev underkendt af en forfatningsdomstol.

Præsidenten siger, at han forventer, at det nye parlament kan træde sammen inden udgangen af året.

- Jeg forventer, at der kan holdes parlamentsvalg i oktober, og at parlamentet kan være på plads inden årets udgang, siger Mohamed Mursi på et arabisk topmøde i Doha.

Egyptens valgkomité annullerede tidligere på måneden datoerne for det planlagte parlamentsvalg, der skulle være påbegyndt den 22. april.

Det sker, efter at en egyptisk domstol beordrede præsident Mursis dekret, der indkaldte til valget, annulleret. Efter planen skulle det nye parlament træde sammen 6. juli.

Mursi har længe været under et stigende pres for at imødekomme oppositionens krav om mere indflydelse, og Egypten har i månedsvis været præget af voldelige uroligheder.

Fredag var der alvorlige sammenstød mellem Mursis muslimske broderskab og en islamisk gruppe i Egyptens hovedstad, Kairo.

Ifølge en officiel talsmand blev flere end 40 mennesker kvæstet under de voldsomme uroligheder.

Protesterne mod Det Muslimske Broderskab er et tydeligt tegn på, at Egypten har svært ved implementere lov og orden efter revolutionen i 2011, der afsatte den daværende præsident Hosni Mubarak.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere