Søvndal: Frankrig har bedt os blive i Mali

Danmarks bidrag i Mali er vitalt for den franske mission, fastslår udenrigsministeren og forsvarsministeren

Villy Søvndal oplyser, at Frankrig har bedt danske styrker blive i Mali. (Foto: Rumle Skafte)
Villy Søvndal oplyser, at Frankrig har bedt danske styrker blive i Mali. (Foto: Rumle Skafte)

Franskmændene har selv ønsket, at det danske militære bidrag i krigshærgede Mali forlænges ud over den oprindelige tidsfrist, som udløber 15. april.

Det oplyser udenrigsminister Villy Søvndal (SF), efter at Udenrigspolitisk Nævn torsdag har besluttet, at den danske indsats i det vestafrikanske land kan fortsætte i op til tre måneder mere.

- Vi har fået en anmodning fra franskmændene om at forlænge det danske bidrag i form af et Hercules transportfly, og det er der tilslutning til i nævnet, siger Villy Søvndal.

Ifølge udenrigsministeren skal Hercules-flyet stå til rådighed, indtil en eventuel FN-styrke sættes ind i kampen mod de islamister, som truer sikkerheden i landet.

- Vi er i en mellemfase nu, fordi det formentlig bliver besluttet i midten af april, at der skal en FN-styrke til Mali. Og det er perioden frem til, at FN-styrken er klar, vi skal udfylde, siger han.

Ligesom Søvndal fastslår forsvarsminister Nick Hækkerup (S), at Hercules-flyet er vitalt for den franske mission i landet.

- Derfor vil de gerne have, at flyet er der længere. Og vi vil gerne bidrage til den bekæmpelse af islamister, der sker i Mali, siger Nick Hækkerup.

Spørgsmål: Hvorfor er flyet så vigtigt for missionen i landet?

- Det ved vi positivt, fordi vi har talt med franskmændene om det. Det er, at flyet kan flyve de steder, hvor der er behov for materiel, vand, våben og så videre. Det er af vital betydning for den franske mission.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere