Lokal fagforening dropper støtte til Thorning

3F i Helsingør skrotter den økonomiske støtte til politiske partier på grund af regeringens reformer

Fagbevægelsen - og særligt 3F - spillede en nøglerolle i Socialdemokraterne og venstrefløjens sidste valgkamp, der kostede Lars Løkke Rasmussen og Venstre regeringsmagten.

Men regeringens kurs har skuffet de traditionelt trofaste støtter i fagbevægelsen.

Det kom til udtryk forleden på 3F Nordøstsjællands generalforsamling i Helsingør, hvor medlemmerne vedtog et forslag fra afdelingens arbejdsløshedsudvalg om at stoppe støtten til politiske partier ved næste folketingsvalg.

Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Massiv opbakning
- Forslaget kom fra vores arbejdsløse og udfaldstruede medlemmer, som i den grad ikke føler sig ordentligt behandlet. Og det var et forslag, som fik massiv opbakning, siger næstformand Kim Bügel Nielsen til Frederiksborg Amts Avis.

Faktisk fremgår det af referatet, at forslaget blev enstemmigt vedtaget. Kim Bügel Nielsen står i spidsen for en afdeling med 4000 medlemmer, som ved hvert valg har støttet de traditionelle arbejderpartier med både økonomiske bidrag og praktisk støtte.

Rammer de ufaglærte
- Det er svært at gøre den nøjagtige værdi af vores støtte op. I kontanter drejer det sig måske om 30.000 kroner, men vi har også stillet arbejdskraft og lokaler til rådighed til forskellige aktiviteter i valgkampen, siger Kim Bügel Nielsen.

Næstformanden understreger dog, at beslutningen selvfølgelig kan ændres på næste generalforsamling, hvis medlemmerne ønsker det.

Skuffelse
Skuffelsen over regeringen gik også igen i formand Hans Nissens beretning. Han sagde, at regeringen ikke havde levet op til medlemmernes forventninger trods en række positive tiltag.

Disse tiltag ændrede dog ikke på, at reformerne på dagpenge, fleksjob og kontanthjælp rammer de ufaglærte med fuld styrke.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere