Regeringen vil stor-digitalisere det offentlige

80 procent af den skriftlige kommunikation med borgerne skal i 2015 ske digitalt, siger statsministeren

Som led i regeringens mål om at modernisere den offentlige sektor for 12 milliarder kroner i 2020 skal borgernes kontakt med det offentlige nu stor-digitaliseres.

Det siger statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) på et pressemøde i Statsministeriet tirsdag.

- Vi kommer til at sætte gang i en modernisering af den offentlige sektor. 80 procent af den skriftlige kommunikation med borgerne skal i 2015 ske digitalt. Det flytter endnu flere tjenester til selvbetjening på computeren hjemme i stuen, siger hun.

- Og det er altså den næste del af den digitalisering, som vi ruller ud. Det er ganske ambitiøst, siger Helle Thorning-Schmidt.

Digitaliseringen omfatter i første omgang valg af praktiserende læge, anmeldelse af cykeltyveri og ansøgning om navneændring.

Moderniseringen af den offentlige sektor er en af hjørnestenene i regeringens netop fremlagte vækstplan.

Den skal tilvejebringe 12 milliarder kroner, men det har foreløbig stået lidt hen i det uvisse, hvordan denne "ambitiøse modernisering", som regeringen kalder det i vækstplanen, skal foregå.

For mindre end et år siden havde regeringen et erklæret mål om at hente fem milliarder kroner gennem modernisering af den offentlige sektor.

Men med den nye 2020-plan skruer man altså gevaldigt op for effektiviseringsmålet.

De midler, man sparer ved moderniseringsøvelsen, skal ifølge regeringens vækstplan bruges på at øge kvaliteten i det offentlige.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere