Bortført politiker i Zimbabwe anholdt af politiet

Mens folk i Zimbabwe stemmer om ny forfatning, er der tvivl om, hvorvidt en politisk embedsmand er bortført

Knapt var folkeafstemningen i Zimbabwe skudt i gang, før der kom meldinger om, at en politisk embedsmand fra partiet, Bevægelsen for Demokratisk Forandring, var bortført af fire bevæbnede mænd.

Det fik fluks partiets talsmand til at sende beskyldninger mod det rivaliserende parti ZANU-PF, ledet af præsident Mugabe.

Men nu siger politiet, at der slet ikke er tale om en bortførelse af den lokalpolitisk formand, Samson Magumura, der er støtte til Zimbabwes premierminister, Morgan Tsvangirai.

De fire bevæbnede mænd var nemlig angiveligt civilklædte politifolk, der arresterede Magumura og anklagede ham for mordforsøg i forbindelse med et brandbombeangreb.

Det fortæller politiets talskvinde, Charity Charamba, til nyhedsbureauet AFP.

Der er den seneste måneds tid fløjet beskyldninger gennem luften om politisk betingede angreb på medlemmer af diverse partier.

Men alle meldinger op til folkeafstemningen har alligevel lydt, at majoriteten af landets politiske partier går ind for de lovændringer, der er foreslået, og at valget derfor med al sandsynlighed ville forløbe fredsommeligt.

Præsident Robert Mugabe har været regeringsleder i 33 år.

Hvis den nye forfatning vedtages tager landet et skridt imod øget demokrati, hvor en så lang regeringsperiode ikke længere kan lade sig gøre. Ifølge den nye forfatning kan den demokratisk valgte præsident maksimalt sidde i to perioder, hvilket svarer til 10 år.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere