Engell: Tolkesag udløser ikke politisk drama

Men det er opsigtvækkende, at en premierløjtnant forholder sig til forsvarsministerens udtalelser, lyder det

Venstre forlanger en undersøgelse, og Enhedslisten har øjeblikkeligt kaldt forsvarsminister Nick Hækkerup (S) i samråd.

Men afsløringerne af, at lokale afghanske tolke arbejder for danske styrker i Helmand-provinsen - trods ministerens udtrykkelige forsikringer om det modsatte - får ikke taburetten til at brænde under Hækkerup i Forsvarsministeriet.

Det vurderer politisk kommentator Hans Engell, som selv er tidligere forsvarsminister for De Konservative.

- Der er ikke noget, der tyder på, at den her sag kommer til at udløse det helt store politiske drama, siger Engell til TV 2 News.

- Der er styr på sagen rent parlamentarisk, tilføjer kommentatoren, som dog kalder det "helt legitimt", at Venstre nu kræver sagen undersøgt til bunds.

Han peger på, at Hækkerup ikke har ikke haft "fuldstændigt kendskab til proceduren" omkring brugen af tolke i Afghanistan, og ministerens tidligere udtalelser i sagen bærer præg af interne kommunikationsbrister.

Hans Engell bider især mærke i, at en dansk cheftolk med rang af premierløjtnant i et interview med TV2 Nyhederne siger, at hun ikke har hørt tale om instrukser fra centralt hold om ikke at ansætte lokale tolke i Afghanistan.

Det strider nemlig direkte mod, hvad forsvarsminister Nick Hækkerup tidligere har sagt om tolkene, der arbejder for danske styrker i Helmand-provinsen.

- Det er totalt opsigtvækkende, at en officer af en forholdsvis lav rang kommenterer på en ministers udtalelser, siger Engell.

- Det, synes jeg, er noget af det mest opsigtvækkende, der er kommet frem, tilføjer han.

TV2 har netop afsløret, at forsvaret i mindst syv tilfælde har brugt lokale tolke i Helmand i Afghanistan trods ministerens tidligere forsikringer om, at det ikke er sket.

Derefter har Nick Hækkerup indskærpet overfor forsvaret, at der ikke må bruges lokale tolke i Helmand i Afghanistan, siger han søndag til Ritzau.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere