Venezuelanerne skal til præsidentvalg den 14. april

Dagen efter Hugo Chavez' begravelsesceremoni er det besluttet, hvornår hans efterfølger skal findes.

Venezuela skal have en ny præsident, efter at den karismatiske og kontroversielle Hugo Chavez for nylig måtte opgive kampen mod en kræftsygdom.

Dagen efter en storstilet begravelsesceremoni for Chavez, har landets valgkommission besluttet, at valget vil blive afholdt den 14. april.

Ved valget skal Chavez arvtager, Nicolas Maduro, kæmpe mod oppositionslederen, Henrique Capriles, der i oktober tabte kampen om præsidentposten til Hugo Chavez.

Umiddelbart er Maduro favorit til at vinde valget og ventes at kunne lukrere betragteligt på manges sorg over tabet af præsident Chavez.

Nicolas Maduro er landets fungerende præsident og midlertidigt indsat på lederposten i det sydamerikanske olieland, der har omkring 29 millioner indbyggere.

Chavez, som var Venezuelas præsident gennem 14 år, døde tirsdag af en årelang kræftsygdom.

Han har ligget til ceremonial fremvisning - lit de parade - i hovedstaden Caracas siden onsdag, og ifølge regeringen har flere end to millioner tilhængere set liget.

Efter begravelsesceremonien, der fandt sted fredag, vil Chavez ligge yderligere syv dage lit de parade iklædt sin uniform og røde baret, inden han balsameres og sættes til evig offentlig skue på et militærmuseum.

Balsameringen - som også kommunistiske ledere som Lenin, Stalin og Mao fik efter deres død - vil hjælpe med at holde den socialistiske revolution i live, siger Nicolas Maduro.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere