Søvndal ønsker kenyanerne tillykke med valget

Kenya har fået ny præsident, og selvom oppositionen i landet raser, ønsker Villy Søvndal tillykke med valget

Udenrigsminister Villy Søvndal (SF) glæder sig på det kenyanske folks vegne over, at det netop overståede valg i landet er forløbet fredeligt.

- Jeg vil gerne lykønske det kenyanske folk med gennemførelsen af valget og udtrykke min store anerkendelse for de millioner af kenyanere, der har deltaget aktivt og fredeligt i valget, siger Villy Søvndal i en pressemeddelelse.

Uhuru Kenyatta er valgt som Kenyas nye præsident med 50,07 procent af stemmerne i første valgrunde, bekræftede valgkommissionen lørdag. Den 51-årige søn af landets første præsident kan dermed træde i sin fars fodspor uden at skulle ud i en ny valgrunde.

Den afgående premierminister Raila Odinga blev nummer to med 43,31 procent af stemmerne og har allerede meldt ud, at han nægter at anerkende valgresultatet på grund af fusk.

Men Villy Søvndal ser alligevel valget som en sejr for den kenyanske befolkning.

- Optællingen af valgresultatet trak ud, men det fjerner ikke det foreløbige indtryk af en velafviklet valgproces, som i det store hele har været fredelig og et udtryk for det kenyanske folks vilje, siger udenrigsministeren.

- Jeg opfordrer til, at eventuelle tvister om valgresultatet håndteres hurtigst muligt via den uafhængige valgkommission og de relevante juridiske instanser, tilføjer han.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere