Præsidentvalg: Kenyas Kenyatta står til sejr

De kenyanske vælgere skal nok ikke ud i en anden valgrunde. Søn af landsfader står til at blive ny præsident

Uhuru Kenyatta, søn af den første præsident i Kenya, ligner en vinder af præsidentvalget. (Foto: AP)
Uhuru Kenyatta, søn af den første præsident i Kenya, ligner en vinder af præsidentvalget. (Foto: AP)

Det lader til, at Kenya har fundet sin nye præsident.

Med en snæver margin har Uhuru Kenyatta, søn af den første præsident i det østafrikanske land, tilsyneladende vundet præsidentvalget. Det viser den foreløbige stemmeoptælling fra den kenyanske valgkommission.

Den krigsforbryderanklagede Kenyatta, som er landets vicepremierminister, har angiveligt høstet 50,03 procent af de afgivne stemmer.

Hvis tallene holder stik, vil den 51-årige politiker altså have fået mere end halvdelen af stemmerne og dermed have vundet præsidentvalget i første valgrunde.

De officielle resultater vil dog første komme lørdag morgen eller formiddag dansk tid, rapporterer BBC.

Ved det seneste præsidentvalg i 2007 udbrød der voldsomme uroligheder i landet, som varede i ugevis og kostede 1200 mennesker livet.

Gnisten, der antændte de blodige etniske sammenstød, var mistanken om valgfusk samt en meget langsom optælling af de afgivne stemmer.

Millioner af kenyanere deltog i mandagens stort set fredelige valg, og myndighederne i det østafrikanske land opfordrer til, at alle bevarer roen, når det endelige resultat foreligger.

Uhuru Kenyatta er efterlyst ved Den Internationale Straffedomstol (ICC) for forbrydelser mod menneskeheden. Han er søn af Kenyas første præsident, Jomo Kenyatta, der betragtes som landsfader i Kenya.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere