Dagpenge-reform: Kan hverken få dagpenge eller kontanthjælp

Birgit Jensen fra Næstved har sammen med sin mand 1700 kroner at leve for hver måned, efter hun har mistet retten til dagpenge og heller ikke kan modtage kontanthjælp

Birgit Jensen fra Næstved har både mistet retten til dagpenge og kontanthjælp. (Foto: 3F og Hanne Loop)
Birgit Jensen fra Næstved har både mistet retten til dagpenge og kontanthjælp. (Foto: 3F og Hanne Loop)

9600 danskere har i 2013 mistet retten til at modtage dagpenge. 49-årige Birgit Jensen fra Fensmark ved Næstved er en af dem.

- Den 10. februar udløb min ret til dagpenge, så jeg var nede på jobcentret for at få kontanthjælp, men det kunne jeg ikke grundet min mands indtægt, siger hun til ekstrabladet.dk.

Det betyder, at Birgit Jensen, som er 3F-medlem og har været ledig i fire år, sammen med sin mand må klare sig for lidt under 2000 kroner om måneden, når alle regninger er betalt.

- Vi har regnet på det. Når alt er betalt - husleje, bil, forsikring osv., så er der 1700 kroner til at leve for, siger hun.

Derudover har Birgit Jensen et lån i banken, som hun betaler 2000 kroner til om måneden. Og de penge har hun altså ikke lige nu.

- Jeg ved ikke helt, hvordan jeg skal få pengene, så det kan løbe rundt, men jeg har da heldigvis en dejlig svigermor, som kan hjælpe lidt til, og så fik jeg nogle tusinde kroner tilbage i skat, siger hun.

Børnene i familien er flyttet hjemmefra, og det er faktisk en ulempe.

- Hvis de havde været hjemmeboende, havde der ikke været samme problem med at få kontanthjælp, siger hun.

Læs også:

Se også: Kjeld: Jeg mister mine dagpenge på søndag og Se også: Ekspert: 25.000 personer kan miste dagpengene

Birgit Jensen er uddannet køkkenassistent, men har som ledig blandt andet arbejdet som pædagogmedhjælper i forbindelse med virksomhedspraktik og løntilskud.

- Jeg søger hvert job, der er muligt og snakker med familien om mine muligheder. Nogle gange søger jeg seks job om ugen, og andre gange er det endnu flere, siger Birgit, der desværre har en skulderskade, som gør, at rengøringsjob er udelukket.

Fordel at lade sig skille
Situationen er især kritisk for den ledige Birgit, fordi hun ikke kan modtage kontanthjælp grundet sin mands indtægt.

Som reglerne siger, er der ingen kontanthjælp til personer, som sammen med en ægtefælle har en formue på over 20.000 kroner. For enlige derimod er beløbet kun 10.000 kroner.

- Da jeg stod nede i jobcentret, sagde damen mellem linjerne, at jeg ville få mere, hvis jeg lod mig skille, men det har jeg selvfølgelig ikke lyst til, siger hun.

- Jeg har hørt om flere i omegnen, der har dækadresser osv, for at omgå systemet, men det vil jeg ikke, siger hun.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere