Senat godkender Obamas omstridte kandidat

Chuck Hagel er ny forsvarsminister i USA. Senatet giver grønt lys til utraditionel kandidat

Det amerikanske senat godkender den kontroversielle Chuck Hagel som ny forsvarsminister i USA. Den 66-årige Hagel afløser Leon Panetta som ny Pentagon-chef.

Senatet vedtog godkendelsen ved en afstemning, der lød på 57-41. Hagel behøvede kun 51 stemmer for at blive den ny leder i Pentagon, det amerikanske forsvarsministerium.

Kun fire republikanske senatorer støttede sammen med demokraterne valget af Hagel, der selv er republikaner.

Chuck Hagel, der er tidligere senator fra Nebraska og en højt dekoreret veteran fra Vietnamkrigen, er af flere af sine republikanske partifæller blevet beskyldt for at være fjendtlig over for Israel og for blødsøden over for Iran.

Den 66-årige Hagel har ofte markeret sig med modstridende synspunkter i forhold til partilinjen i spørgsmål om udenrigs- og forsvarspolitik.

Chuck Hagel har også udtalt sig kritisk om "den jødiske lobby" i USA og dens indflydelse på Kongressen, og det har vakt bestyrtelse i den republikanske lejr. Hans udtalelser i forbindelse med USA's invasion af Irak i 2003 er et andet kritikpunkt.

Republikanere har forsinket udnævnelsen af Hagel i flere omgange ved at bruge en lovgivningsmæssig teknikalitet kaldet en filibuster, hvor mindretallet i senatet kan forsinke en afstemning ved at fortsætte diskussionen og nægte at stemme.

Chuck Hagel bliver ifølge nyhedsbureauet AFP formentlig taget i ed onsdag.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere