Ministerium hemmeligholder papirer om offentlighedslov

Justitsministeriet har ikke ønsket at give aktindsigt i dokumenter

Morten Bødskov (Foto: Jens Dresling)
Morten Bødskov (Foto: Jens Dresling)

Når Folketinget i dag skal førstebehandle Morten Bødskovs forslag til ny offentlighedslov, sker det på et uoplyst grundlag. Ministeriet har ikke forud for debatten ønsket at give aktindsigt i dokumenter, som kunne kaste lys over lovforslagets rækkevidde

I eftermiddag tager Folketinget fat på førstebehandlingen af L 144, justitsminister Morten Bødskovs (S) forslag til en ny offentlighedslov.

Men forud for Folketingets debat har Justitsministeriet ikke ønsket at give aktindsigt i dokumenter, som knytter sig til den politiske aftale om et nyt lovforslag, som regeringen og Vog K indgik i efteråret.

Selv om Information begærede aktindsigt i alle dokumenter vedrørende den politiske aftale samme dag, som L 144 blev fremsat i Folketinget - det var den 7. februar - så forventer Justitsministeriet først at besvare aktindsigten i midten af april, lyder den seneste melding fra ministeriet.

Derfor er ordførerne for de fem partier, der står bag den politiske aftale, i dag bedre rustet til at deltage i folketingsdebatten end ordførerne for de tre partier - DF, EL og LA - som ikke er med i aftalen, og dermed ikke har adgang til dokumenterne.

Selv om den politiske aftale blev offentliggjort i efteråret med et tilhørende bilag, så indgår der ifølge Informations oplysninger flere dokumenter i sagen, men dem agter Justitsministeriet altså tidligst at offentliggøre i midten af næste måned.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere