Så lidt sparer de på Thornings lavere selskabsskat

Helle Thorning vil hjælpe erhvervslivet ved at sænke selskabsskatten, men mange virksomheder har ikke brug for hjælpen, da de i forvejen betaler minimalt i selskabsskat

Helle Thorning vil sænke selskabsskatten, men det betyder ingenting på bundlinjen for flere af de store virksomheder i Danmark. (Foto: Linda Johansen)
Helle Thorning vil sænke selskabsskatten, men det betyder ingenting på bundlinjen for flere af de store virksomheder i Danmark. (Foto: Linda Johansen)

Statsminister Helle Thorning-Schmidt vil nu gøre livet bedre for virksomhederne i Danmark ved at sænke selskabsskatten med tre procentpoint.

Virksomheder betaler lige nu 25 procent i selskabsskat, men skal altså slippe med kun at betale 22 procent, hvis det står til regeringen.

Selvom erhvervslivet helt sikkert hilser forslaget velkomment med et venligt sind, så er det ikke ensbetydende med, at flere af firmaerne overhovedet kommer til at mærke besparelsen.

Læs også:

Se også: Helle og Mettes hykleri om selskabsskatten

For mange af de store firmaer i Danmark ville sænkningen af selskabsskatten faktisk betyde ingenting, hvis man ser på, hvad de betalte i 2011.

Det viser de åbne skattelister, som SKAT offentliggjorde i december sidste år.

Her viser talene, at flere af dem betalte under tre procent i selskabsskat, og derfor ikke ville kunne mærke Helle Thornings håndsrækning.

Læs også: Se også: Rygende uenighed om lavere selskabsskat Rygende uenighed om lavere selskabsskat

Store danske virksomheder som eksempelvis Dong Energy, NKT Holding og Rockwool International A/S betalte et rundt nul i selskabsskat i 2011, selvom der var sorte tal på bundlinjen.

For MT Højgaard og GN Store Nord ville sænkningen af de tre procent heller ingenting betyde, da de betalte under tre procent i selskabsskat i 2011.

Og især for de store multinationale virksomheder, vil forslaget få ingen betydning.

Nestle, Coca Cola, Q8, Statoil og Burger King slap nemlig også med et rundt nul i selskabsskat.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere