Obama på golfferie til 150.000 kroner

Ferieluksus: Obama på herretur med Tiger Woods og gamle venner

Obama vender hjem til Det Hvide Hus i Washington efter en glad weekend på golfbanen i Florida. (Foto: AP)
Obama vender hjem til Det Hvide Hus i Washington efter en glad weekend på golfbanen i Florida. (Foto: AP)

Trods otte procent ledighed, galopperende statsgæld og en økonomisk vækst i sneglefart var der ingen smalle steder, da præsident Barack Obama i weekenden tog på golfferie i Palm City på Floridas atlanterhavskyst.

Obama, der var af sted uden kone og børn, havde booket sig ind på luksushotellet The Floridian, hvor han spillede golf med gamle venner, stenrige donorer og golfstjernen Tiger Woods.

Anslået pris for den fornøjelige weekend (fraregnet sikkerhedsfolk, politi og transport med Air Force One): 25.000 dollar - 150.000 kroner.

Det Hvide Hus holdt pressen langt væk fra præsidenten, men offentliggjorde en liste med navne på de personer, der var med på turen.

Obama havde blandt andet selskab af vennen Eric Whitaker, handelsminister Ron Kirk, advokat Tony Chase samt naturgasmilliardæren Jim Crane, der ejer The Floridian og havde inviteret præsidenten.

Se tv: Republikaner blev tørstig

The Floridian er luksus i topklasse og rummer blandt andet restaurant, spa og en marina med lystbåde, så gæsterne kan slappe af med en fisketur. Det er ikke oplyst, om Obama benyttede sig af disse tilbud.

Til gengæld brugte Obama flittigt golfbanens 18 huller. I løbet af de tre dage spillede han fem-seks runder golf, oplyser golfjournalist Tim Rosaforte til Golf Channel.

Det Hvide Hus udsendte ingen foto af den golfglade præsident, men det lykkedes tv-stationen CNN at filme Obama på grønsværen, hvor han bar hvid kasket og kakifarvede bukser.

Obama spillede to runder med Tiger Woods og modtog otte timers golfundervisning af den legendariske træner Butch Harmon, der normalt sælger sin service for 1000 dollar i timen. Obama spillede 27 huller med Harmon og tilbragte en time i golftrænerens studie.

- Jeg er helt vild med det faktum, at præsidenten elsker at spille golf, sagde Butch Harmon efterfølgende om Obama, der har spillet over 100 runder golf, siden han blev taget i ed til Det Hvide Hus i 2009.

1 af 3 En assistent bærer præsidentens golfudstyr om bord på Air Force One. (Foto: AP)
2 af 3 Obama i aktion på The Floridians golfbane. (Screenshot: CNN)
3 af 3 Obama vender hjem til Det Hvide Hus i Washington efter en glad weekend på golfbanen i Florida. (Foto: AP)
0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere