Jesse Jackson jr. skyldig i bedrageri

Den 47-årige Jackson fra Chicago græd stille, da han kom ind i retssalen i Washington D.C

Jesse Jackson Jr. på vej ind i retten (Foto: AP)
Jesse Jackson Jr. på vej ind i retten (Foto: AP)

Den amerikanske demokratiske politiker Jesse Jackson jr., der er søn af den kendte borgerrettighedsforkæmper med samme navn, erklærer sig skyldig i en retssag, hvor han er anklaget for at have misbrugt 750.000 dollar (4,2 millioner kroner), der skulle være brugt til at føre valgkamp.

Den 47-årige Jackson fra Chicago græd stille, da han kom ind i retssalen i Washington D.C.

Der er indgået forlig i sagen, og Jackson risikerer at blive idømt op til fem års fængsel - den strengeste straf i sagen. Dommen vil blive afsagt den 28. juni.

Jackson jr. er blevet tiltalt efter en omfattende efterforskning. Han gik af i november sidste år efter 17 år i Repræsentanternes Hus.

Problemer med helbredet var hans officielle begrundelse for at trække sig fra den politiske scene sidste efterår, men Jackson erkender nu, at han på det tidspunkt blev efterforsket af forbundspolitiet FBI.

Hans hustru er også sigtet i sagen. Myndighederne mener, at Sandra Jackson, der i forrige måned trak sig fra byrådet i Chicago, har givet skattevæsnet falske oplysninger.

De to er blevet anset for at være et af de mest magtfulde par i Chicago. Begge har erkendt forholdene, hvilket sikrer dem nedslag i straffene.

Jesse Jackson jr's berømte far har foreløbig ikke kommenteret sagen.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere