USA's vicepræsident: Affyr din shotgun fra balkonen

Den amerikanske vicepræsident, Joe Biden, kom med et opsigtsvækkende råd til en bekymret kvinde. Affyr to skud med din shotgun og hold tyveknægten væk

Se tv-klippet herover
---------------------------------

Efter en lang række grusomme skyderier i amerikanske biografer og skoler, forsøger præsident Obamas regering at stramme landets våbenlovning.

Blandt andet skal det være ulovligt at eje angrebsvåben og våbenmagasiner med mere end 10 skud i. Stramningen bekymrede en læser af Parents Magazine, som tirsdag fik mulighed for at stille spørgsmål til landets vicepræsident, Joe Biden.

Se også:

Samfund - 21. dec. 2012 - kl. 16:17 TV: Obama på TV - jeg vil stramme våbenloven

Kvinden ville vide, hvordan hun ville kunne føle sig tryg, når hun ikke længere kunne have et sådan våben stående i skabet.

Og til det havde Biden et klart svar: Køb en shotgun.

Vicepræsidenten fortalte, at han selv ejer to shotguns, og at dette våben fortsat vil være fuldt lovligt - og at det holder ham og konen tryg:

- Vi bor i et afsondret område. Jeg har sagt til Jill, (Bidens kone, red.) hvis der nogensinde er et problem, så bare gå ud på balkonen, tag den dobbeltløbede shotgun og fyr to skud af udenfor huset, lyder det fra vicepræsidenten.

Se også:

Politik - 25. sep. 2012 - kl. 13:48 TV: Jill Biden underholdt med ufrivillig penis-joke

- Jeg lover dig, at hvem end, der er på vej ind i huset, ikke vil komme ind alligevel. Du har ikke brug for en AR-15 (angrebsvåben, red.). Det er sværere at sigte, det er sværere at bruge - og du behøver faktisk ikke 30 patroner for at forsvare dig selv, siger Biden.

En åbenmundet politiker
Joe Biden er notorisk kendt for at have en mund, der ofte siger en lille smule mere, end hvad der egentlig var meningen.

I slutningen af valgkampen sidste år, sagde han for eksempel, at den republikanske udfordrer, Mitt Romney, ville sætte sorte mennesker 'tilbage i kæderne'.

Ligeledes kom han til at sige, at den amerikanske middelklasse har været 'begravet i skatter de sidste fire år' - vel og mærke fire år, som han selv har haft det politiske ansvar for.

Se også:

Vicepræsident Joe Biden klokker i det få timer før den første tv-debat mellem de to præsidentkandidater, Barack Obama og Mitt Romney. (Foto: AP) Politik - 3. okt. 2012 - kl. 06:05 Ups! Biden dummer sig inden tv-duel

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere