Hillary Clinton vil score kassen

Hyrer sig ud som taler og venner tager det første skridt mod præsidentkampagne

Hillary Clinton lader det stadig stå åbent, om hun vil være præsidentkandidat i 2016. Foto: AP
Hillary Clinton lader det stadig stå åbent, om hun vil være præsidentkandidat i 2016. Foto: AP

Hvis du har lidt over en halv million kr. i løse penge, kan du leje USA's tidligere udenrigsminister Hillary Clinton som taler. Fra april er Hillary parat til at score kassen ved at holde foredrag og hendes honorarkrav ventes at være på størrelse med fhv. præsident George W. Bushs. Han får mellem 550.000 kr. og 800.000 kr. for et foredrag.

Se også: Amerikanerne er vilde med Hillary Clinton
Hillary har lært af sin mand, fhv. præsident Bill Clinton. Siden han fratrådte i januar 2001 har han tjent næsten en halv milliard kr. ved foredragsvirksomhed. George W. Bush har kun været pensioneret siden januar 2009 og har foreløbig tjent omkring 80 mio. kr.

Kan også fås gratis
Hillary Clintons stab meddeler ifølge hjemmesiden Politico, at Hillary skam også vil holde taler uden honorar, hvis det tjener et godt formål, ligesom hun i nogle tilfælde vil skænke sit honorar til velgørende formål.

Se også: Clinton om præsident-rygter: Ingen kender fremtiden
Siden Hillary Clinton trådte tilbage som udenrigsminister i januar har hun holdt lav profil og ladet stå åbent, om hun vil være interesseret i at opstille som præsidentkandidat i 2016, men venner har etableret en officiel Super-Pac, en indsamlingskomité, som kan begynde en diskret kampagne.

Bag den nye komité står et lesbisk par, Allida Black og Judy A. Beck, som er nære venner af Hillary.

Vi er klar, når hun er
- Vores formål er simpelt. Vi er parat til at arbejde for Hillary, når hun er parat til at føre kampagne. Vi åbner snart en website og vil søge kontakt med græsrødder og bidragydere for at mobilisere støtte for Hillary, skriver Allida Black i en e-mail til hjemmesiden publicintegrity.com.

Da Hillary havde tabt slaget mod Barack Obama i 2008, havde hendes valgkomité en gæld på 110 mio. dollar. Ved hjælp af Barack Obama og andre partifæller har Hillary fået afdraget gælden, så hun har kunnet lukke sin kampagne og overføre 600.000 kr. til fonden 'Hillarys friends'.

Samtidig med at Hillary Clinton lejer sig selv ud til dyre foredrag, har hun planer om at skrive en bog om sin tid som udenrigsminister. Den vil også sikre hende et millionhonorar.0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere