Bang! Obama skyder liv i våbendebat

Det Hvide Hus har offentliggjort et billede af en skydende præsident midt i våbendebatten. Skeptikere kalder det et mediestunt

Dette billede blev taget af præsident Obama på Camp David den 4. august sidste år (Foto: DPA)
Dette billede blev taget af præsident Obama på Camp David den 4. august sidste år (Foto: DPA)

De våbengale/-glade amerikanere kan finde højst mærkværdige indgange til debatten om 'retten til at være bevæbnet'.

The New Republic spurgte søndag præsidenten, om han nogensinde havde affyret et våben.

Ja, ja. Lød svaret. Det er ofte at vi skyder lerduer på Camp David - præsidentens feriested. Barack Obama understregede dog, at det hverken var fruen eller de to døtre, der fyrede løs.

- Det er mest mig og gæsterne, der tager en gang lerdue-skydning, sagde den amerikanske præsident, der er kommet i våbenindustriens skudlinie efter han aktivt er gået ind i kampen for at få begrænset det antal skydevåben amerikanerne er i besiddelse af. En aktion der tog fart i december efter skoleskyderiet i Connecticut.

Fredag offentliggjorde Det Hvide Hus så ovenstående foto, for at dokumentere at præsidenten skam selv kan håndtere et våben. Billedet er angiveligt taget i august sidste år.

Skeptikerne er allerede i fuld gang med analyse af billedet, hvor de mener at præsidenten holder forkert på våbenet, ikke er iført en skydevest og bælte m.m.

- Det er dårligt iscenesat med det formål at vise et billede af præsidenten som ikke er korrekt, siger John H. Josselyn, vicepræsident i The Associated Gun Clubs of Baltimore

Og han ved, hvad han taler om. Josselyn er nemlig instruktør for National Rifle Association og Maryland State Police med certifikat og det hele.

Fox News - der bestemt ikke er blandt Obamas nærmeste venner - har i ugens løs fundet en anonym kilde, som siger:

- Jeg har været på Camp David en halv dusin gange og præsidenten bryder sig ikke om skydning. Den eneste gang han har deltaget var i President's Cup, siger kilden og henviser dermed til en skydekonkurrence som en tradition, der involverer præsidetens livvagter. - Jeg var der. Han blev i omkring fem minutter og kunne ikke komme hurtigt nok væk.

Pressesekretær i Det Hvide Hus, Jay Carney, siger at der ikke tidligere er offentliggjort billeder af den skydende præsident fordi, 'når Obama tager til Camp David er det for at bruge tid med familie og venner samt for at slappe af. Ikke for at få taget billeder'.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere