V: Unge skal tvinges i uddannelse

Alle unge under 30 skal tage en uddannelse, siger arbejdsmarkedsordfører Ulla Tørnæs (V)

Unge under 30 år skal tvinges til at tage en uddannelse ved at stramme regler for kontanthjælp.

Sådan siger Venstres arbejdsmarkedsordfører Ulla Tørnæs (V) til, at Danmark om 30 år savner smede, værktøjsmagere og elektrikere, fordi færre unge tager en faglært uddannelse. Det viser Dansk Metals notat om erhvervsuddannelser i Ugebrevet A4.

- Vi skal sikre, at alle unge får en ungdomsuddannelse. Derfor er vi meget optaget af at få en kontanthjælpsreform, der udvider uddannelsespålægget, som i dag gælder alle unge under 25. Det skal omfatte alle unge under 30, siger Ulla Tørnæs.

- Det betyder, at unge ikke parkeres på offentlig forsørgelse som kontanthjælp, men kan komme i gang med en uddannelse.

Ulla Tørnæs frygter, at virksomheder som Grundfos eller Danfoss udflager endnu flere job, hvis de fremover ikke kan få nok danske faglærte.

- Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at vi mister endnu flere arbejdspladser, hvis vi ikke sikrer, at vores arbejdsstyrke har de kvalifikationer, som der bliver brug for. Derfor skal vi sikre, at alle unge får en kompetencegivende ungdomsuddannelse, siger Ulla Tørnæs.

De Konservatives arbejdsmarkedsordfører Mai Henriksen mener, at Danmark i 2020 vil mangle 11.000 faglærte.

- Regeringen ønsker, at flere, som i dag bliver faglærte, skal have en videregående uddannelse. Vi skal styrke vore erhvervsuddannelser, så de kan afvise en elev, siger hun.

Samtidig kan skolens uddannelsesvejleder forklare den unge ansøger, hvad han eller hun mangler af viden eller sociale kompetencer for at komme i gang med en uddannelse, mener Mai Henriksen.

- Vi skal stoppe den strøm af elever, som søger ind til et direkte nederlag på erhvervsuddannelserne, siger hun.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere