Hillary Clinton siger farvel - og måske på gensyn

Førstedame, senator, udenrigsminister: Hillary Clinton holder døren åben til præsidentvalget i 2016

Hillary Clinton stopper som udenrigsminister. (Foto: AP)
Hillary Clinton stopper som udenrigsminister. (Foto: AP)

Hillary Clinton forlod fredag det amerikanske udenrigsministerium for sidste gang efter fire år i Barack Obamas regering. Samtidig bliver senator John Kerry ny udenrigsminister.

Mens Hillary Clinton forlader jobbet spekuleres der i amerikanske medier, om hun vil stille op til præsidentvalget i 2016. Selv nøjes hun med at sige, at hun nu vil hvile sig efter fire travle år, hvor hun har besøgt 112 lande.

Præsident Obama har skamrost sin tidligere rival i et fælles interview, hvor han kalder Hillary Clinton for 'en af de bedste udenrigsministre, vi har haft'.

- Vi har haft et fremragende samarbejde over de seneste fire år. Jeg kommer til at savne hende, siger Obama og kalder samtidig Clinton for en af sine 'vigtigste rådgivere'.

Hillary Clinton holder døren åben for at vende tilbage til amerikansk politik, når der skal findes en ny præsident i 2016.

- Jeg kan ikke forudsige, hvad der sker i morgen eller næste år, siger hun til tv-programmet 60 Minutes.

Clinton har været en populær udenrigsminister, og ifølge en måling fra Washington Post mener 65 procent af vælgerne, at hun igen vil gå efter at blive USA's første kvindelige præsident.

Hun forsøgte allerede i 2008 at blive demokraternes præsidentkandidat, men hun blev slået af Barack Obama i en bitter kamp.

John Kerry, 69, har lige som Clinton blandede erfaringer med amerikansk præsidentpolitik. Han var demokratisk præsidentkandidat i 2004, men tabte valget til republikaneren George W. Bush.

1 af 2 (Foto: AP)
2 af 2 Hillary Clinton stopper som udenrigsminister. (Foto: AP)
0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere