Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Fra valgkamp til madkamp? Romney til frokost i Det Hvide Hus

Barack Obama og Mitt Romney forsøger at hele de politiske sår med privat frokost

Mitt Romney ankommer til Det Hvide Hus, hvor han skal spise frokost med rivalen fra præsidentvalget, Barack Obama. (Foto: AP)
Mitt Romney ankommer til Det Hvide Hus, hvor han skal spise frokost med rivalen fra præsidentvalget, Barack Obama. (Foto: AP)

Mitt Romney levede op til sit ry som en punktlig herre, da han klokken 12:29 - et minut før tid - ankom til Det Hvide Hus i Washington, hvor han er inviteret til frokost hos præsident Barack Obama.

Romney, der har holdt lav profil siden valgnederlaget 6. november, var klædt i gråt jakkesæt, blåt slips og ankom standsmæssigt i en mørk firehjulstækker.

Det er første gang, de to rivaler mødes efter en lang og nervepirrende valgkamp, der sommetider var rå og personlig i tonen.

Frokosten finder sted i Obamas private spisestue, og arrangementet vil være lukket for pressen. Ikke engang rådgivere vil være til stede, oplyser Det Hvide Hus.

Obama lovede kort efter valget, at han inden årets udgang ville mødes med Romney.

Det er uklart, hvorvidt mødet blot er en høflighedsfrokost, der skal hele de politiske sår fra valgkampen, eller om præsidenten har konkrete opgaver til republikaneren i tankerne.

Læs: Bitter Romney: Derfor vandt Obama

Det ventes dog, at Obama og Romney vil drøfte, hvordan USA kan undgå et finanspolitisk sammenbrud i det nye år, hvor planlagte skattestigninger og offentlige besparelser kan sende landet ud i en ny krise.

Mitt Romney har de seneste uger opholdt sig ved sit strandhus i San Diego-forstaden La Jolla. Her blev han forleden fotograferet, mens han i krøllet skjorte og uredt hår fyldte sin bil op med benzin. Romney har sagt, at han aldrig igen vil stille op til et politisk hverv.

1 af 2 (Foto: AP)
2 af 2 Mitt Romney ankommer til Det Hvide Hus, hvor han skal spise frokost med rivalen fra præsidentvalget, Barack Obama. (Foto: AP)
kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Politik
Mest læste i Politik
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:David Attardo
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen