Juletræssag får ingen politiske konsekvenser

I et åbent samråd sagde Karen Hækkerup, at hun håber juletræsskandalen, der har ødelagt meget for mange mennesker, snart får en afslutning

Karen Hækkerup, social -og integrationsminister, synes, det er en ærgerlig sag, der har gjort nok skade. Men skal ikke have nogle konsekvenser politisk. (Foto: Miriam Dalsgaard)
Karen Hækkerup, social -og integrationsminister, synes, det er en ærgerlig sag, der har gjort nok skade. Men skal ikke have nogle konsekvenser politisk. (Foto: Miriam Dalsgaard)

Under et åbent møde i Socialudvalget i folketingssalen onsdag gik integrationsordfører for DF, Martin Henriksen, der har været meget synlig i juletræssagen igen i offensiven. For ham er træskandalen intet mindre end udtryk for en kulturkonflikt. Han spurgte Karen Hækkerup, om hvorvidt juletræssagen fik konsekvenser i regeringens udlændingepolitik i fremtiden.

Martin Henriksen frygtede, at ligende sager ville dukke op i fremtiden på grund af udsigten til større indvandring fra muslimske lande, som ville presse de danske værdier yderligere.

Integrations og socialministeren beklagede sagen fra Egedalsvænge, og mente, at debatten både havde skadet integrationen og gået ud over en masse mennesker.

- Jeg er rigtig ærgerlig over den. De fleste af os synes julen er dejlig. Vi elsker julen, og selvfølgelig vil vi gerne have lov at have vores traditioner og nyde den med andre. Når der så kommer en diskussion om, at det ikke er i orden, så skader det altså, sagde social- og integrationsministeren (S), og tilføjede, at hun håbede på en løsning indenfor lokale demokratiske rammer.

- For det trænger vi til.

Læs:

Se også: Kulturminister får mordtrusler i juletræssag

Det svar var dog ikke nok for Martin Henriksen, skuffet som han var over, der ikke forlængst var kommet en løsning.

Han bekymrede sig for den drejning, sagen havde taget.

Boligselskabet 3B's kovending i sagen. Her ønsker man ikke længre at bakke op om, at der bliver sat juletræ op af frygt for ballade.

- Formanden for bestyrelsen flytter væk fra sin bolig på grund af trusler og hærværk. Det tegner ikke godt for aftenens møde. Derfor vil jeg gerne vide om ministeren overvejer, at det skal få konsekvenser for regeringens udlændingepolitik i forhold til kommende indvandring til landet, vedblev Martin Henriksen (DF).

Læs:

Se også: Minister: Dårligt råd at droppe juletræ

Ikke nyt med konflikter
- Det er at gøre integrationen en bjørnetjeneste at droppe juletræet, fordi man ikke ønsker konflikter, sagde Karen Hækkerup.

Hensigten var ikke fra start af at skabe konflikt, vurderer hun.

- Det er blevet til en konflikt henad vejen.

Ministeren mente ikke, der var noget usædvanligt ved, at der var konflikter i beboerforeninger.

- Jeg kender i hvert fald adskillige sager, hvor der er gået til vaflerne, uden at der har været en eneste muslim involveret.

Grunden til, denne sag har fået så megen fokus, er, at det er svært at forstå for mange, at man ikke kan tage hensyn, at man har truffet den afgørelse, som man har, sagde hun.

Skal det lykkes med integrationen, så skal vi tage en bedre dialog med folk, der kommer hertil i forhold til pligter og rettigheder, lød nogle af hendes budskaber.

Hun gav Henriksen ret i, at der havde været år i integrationspolitikken, hvor man ikke havde turde stille krav og melde tydeligere ud, hvad der blev forventet af nye borgere.

- På grund af bekymringer for at presse i forkert retning, afhængig af om de var ofre, kunne tåle det og så videre, forklarede ministeren.

Læs:

Se også: Bombe i juletræsskandale: Formand flygter

Kulturkonflikt
- Det er udtryk for en kulturkonflikt, og handler ikke bare om et juletræ, vedblev Henriksen og gentog sin bekymring.

Karen Hækkerup afviste Matin Henriksens kritik af regeringens udlændigepolitik, som han kaldte for slap.

- Der bliver tegnet et alt for fortegnet billede af regeringens integrationspolitik.

I samme åndedrag gjorde hun reklame for regeringen seneste 'ret flotte' udspil i integrationspakken, integrationsbarometret.

- Fordi vi gerne vil måles på, om det går godt med integrationen, om folk føler, de hører til - hvilket vi synes, er en meget vigtig del af, om et samfund fungerer, sagde ministeren.

Læs:

Se også: Muslim samler ind til fattige børns jul

1 af 2 Integrationsordfører, Martin Henriksen (DF) spurgte igen og igen om juletræsskandalen får konsekvenser for regeringens udlændingepolitik i fremtiden. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
2 af 2 Karen Hækkerup, social -og integrationsminister, synes, det er en ærgerlig sag, der har gjort nok skade. Men skal ikke have nogle konsekvenser politisk. (Foto: Miriam Dalsgaard)
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste
Mest læste
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Ulrik Bachmann
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen