Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Løkke: Udlændinge skal ikke i luksusfængsel

Kriminelle udlændinge skal sendes hjem til afsoning i udlandet. Vi har været 'hamrende naive', mener Løkke

- Vi har simpelthen været hamrende naive i forhold til at tackle den udfordring, kriminelle udenlandske netværk udgør, siger Lars Løkke Rasmussen til Dagbladet Køge.(Foto: Thomas Sjørup)
- Vi har simpelthen været hamrende naive i forhold til at tackle den udfordring, kriminelle udenlandske netværk udgør, siger Lars Løkke Rasmussen til Dagbladet Køge.(Foto: Thomas Sjørup)

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen (V), ønsker et opgør med kriminelle udlændinge, som får lov til at afsone under gode vilkår i danske fængsler.

Kriminelle udlændinge udgør et "kæmpe problem", som vi er nødt til at forholde os realistisk til, siger Lars Løkke Rasmussen til Dagbladet Køge.

- Vi har simpelthen været hamrende naive i forhold til at tackle den udfordring, kriminelle udenlandske netværk udgør, siger Lars Løkke Rasmussen til avisen.

Venstre mener, ligesom de fleste andre af Folketingets partier, at kriminelle udlændinge bør sendes til afsoning i hjemlandet.

Men er det ikke muligt, bør de i det mindste afsone deres straf på anden klasse i danske fængsler, mener Venstres formand.

- Problemet er, at hvis de bliver fanget, er den behandling, de får i danske fængsler, langt over den standard, man finder i østeuropæiske fængsler, ja sågar i deres hverdag, siger Lars Løkke.

Ifølge Venstreformanden er der eksempler på, at kriminelle bander eksempelvis rekrutterer arbejdsløse unge i de baltiske lande til at tage til Danmark for at begå indbrud.

Han peger på Norge som et forbillede, som vi skal lære af i Danmark.

- I Norge har man lavet flere af den slags aftaler med landene i Østeuropa. I Danmark sender vi stort set ingen hjem. Det skal vi have lavet om på, siger Lars Løkke Rasmussen til Dagbladet Køge.

Norge sendte sidste år 52 kriminelle udlændinge til afsoning i hjemlandet. Danmark sendte to.

Det fik Dansk Folkeparti og Venstre til at stille krav til justitsminister Morten Bødskov (S) om at få flere kriminelle udlændinge sendt hjem til afsoning, da partierne for få uger siden diskuterede en flerårig aftale for kriminalforsorgen.

Venstre og Dansk Folkeparti endte med at stå uden for aftalen, som skal skaffe 200 ekstra fængselspladser ved blandt andet at skære i det offentlige tilskud til tandrensning.

Den finansiering afviste Venstre, da partiet samtidig følte sig forbigået i finanslovforhandlingerne.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Politik
Mest læste i Politik
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen