Minister: Dårligt råd at droppe juletræ

Social- og integrationsminister Karen Hækkerup (S) blander sig nu i debatten om juletræet i Egedalsvænge

(Foto: Miriam Dalsgaard)
(Foto: Miriam Dalsgaard)

Drop det omstridte juletræ i Egedalsvænge for at undgå ballade. Sådan lyder opfordringen fra direktøren for boligselskabet 3B, Bent Frederiksen.

Men det er et 'ualmindeligt dårligt råd' til beboerne, mener social- og integrationsminister Karen Hækkerup (S), der blander sig i debatten om det omstridte juletræ på Facebook.

- Nu bringes det argument frem, at for at bevare julefreden? - skal beboerne droppe ønsket om et juletræ i Egedalsvænge. Har lyst til at sige, at det synes jeg er et ualmindeligt dårligt råd. Rigtig skidt, faktisk, skriver Karen Hækkerup på Facebook.

Læs også:

Se også: Bombe i juletræsskandale: Formand flygter og Se også: Boligdirektør advarer mod juletræ

Boligdirektøren i 3B mener, at juletræet er endt som et symbol og kan blive en magnet for uromagere.

- Nogen vil måske lave hærværk mod træet, pille det ned, sætte ild til det. Min anbefaling vil være, at vi skal overveje, om vi skal finde en anden måde at markere julen på, siger Bent Frederiksen til Politiken.

Men boligdirektøren får ikke meget opbakning på Christiansborg. Ud over integrationsministeren tager Dansk Folkeparti også afstand fra synspunktet og kalder det et knæfald, hvis beboerne i Egedalsvænge i Kokkedal ikke får et juletræ.

- Jeg vil gerne understrege, at jeg godt kan forstå, at folk er bekymrede for, hvad der kan ske, hvis man sætter det juletræ op.

- Men det kan bare ikke være det, der er baggrunden for beslutningen om, det skal op eller ej. Det et uacceptabelt, siger Dansk Folkepartis integrationsordfører Martin Henriksen.

Læs også:

Se også: DF: Frygt må ikke stoppe juletræ i Kokkedal

Udmeldingen fra boligdirektøren kommer forud for en ekstraordinær generalforsamling onsdag aften, hvor beboerne i Egedalsvænge skal vælge en ny bestyrelse og forsøge at finde en løsning på juletræsproblemet.

Sagen startede, da et muslimsk flertal i afdelingsbestyrelsen blokerede for, at der skulle indkøbes et fælles juletræ. De afviste at bruge de cirka 5000-7000 kroner, som træet og juletræstænding koster.

Beslutningen har vakt opsigt, fordi den blev taget tre dage efter en stor muslimsk Eid-fest i Egedalsvænge.

Onsdag er kulturminister Uffe Elbæk (R) indkaldt i et samråd om sagen.

Hvad mener du om julestriden i Kokkedal? Skal juletræet op eller ej? Skriv din kommentar neden for artiklen.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Politik
Mest læste i Politik
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen