Israels forsvarsminister opgiver politik

Den 70-årige Ehud Barak forlader israelsk politik efter valget 22. januar, når der er dannet en ny regering

Forsvarsminister Ehud Barak, der er hovedarkitekt bag Israels politik mod Irans atomprogram, siger i en overraskende meddelelse mandag, at han er på vej væk fra politik og ikke stiller op til valget 22. januar.

- Jeg har besluttet mig for at trække mig fra det politiske liv og stiller ikke op til det næste Knesset. Jeg vil afslutte min periode som forsvarsminister, når den næste regering er dannet om omkring tre måneder, siger han på et pressemøde.

- Jeg ønsker at bruge mere tid på min familie. Jeg føler, at jeg er udmattet af at beskæftige mig med det politiske liv, som aldrig har været min store lidenskab. Jeg føler også, at det er på tide at give plads til andre, der kan udfylde en vigtig rolle i Israel, siger han.

Meningsmålinger tyder på et dårligt resultat for det lille parti Atzmaut, som Barak er leder for. Senest har de dog antydet, at vælgertilslutningen er steget som følge af Israels otte dage lange offensiv i Gazastriben. Den er foreløbig endt med en våbenhvile onsdag.

Den 70-årige Barak har spillet en væsentlig rolle i den kompromisløse politik, der er gået ud på at bremse Irans ambitioner om at blive en atomstat og en nøgleperson i den jødiske stats strategiske forbindelser med USA.

Han har været forsvarsminister siden 2007 og var tidligere premierminister fra 1999 til 2001.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Politik
Mest læste i Politik
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen