Obamas Asien-rejse – en rigtig langgaber

Valgkamp, orkankatastrofe og Asien-rejse: Mon ikke præsident Obama snart har brug for ferie

Den amerikanske præsident kan ikke skjule sit kæmpegab, der faldt under det asiatiske topmøde i Phnom Penh, Cambodja. (Foto: AP)
Den amerikanske præsident kan ikke skjule sit kæmpegab, der faldt under det asiatiske topmøde i Phnom Penh, Cambodja. (Foto: AP)

USA’s præsident, Barack Obama, må have været tæt på at gabe kæberne af led under et stop på hans rundrejse i Sydøstasien.

Obama hæsblæsende program slider, og det slog tirsdag igennem under et asiatisk topmøde i Cambodja, hvor han glemte alt om gode manerer og lod trætheden få overtaget.

Det er forståeligt, hvis Obama føler sig en smule udmattet efter hans sejr ved det amerikanske præsidentvalg for to uger siden og håndteringen af orkanen Sandy, der ramte USA for tre uger siden.

Men der er ikke meget badeferie over præsidentens tredages rundrejse til Thailand, Myanmar og Cambodja.

Han er den første amerikanske præsident, der har besøgt både Cambodja og Myanmar, der netop er ved at åbne op for omverdenen efter årtiers isolation.

Asien-rejsen signalerer, at Obama-administrationen anser fjernøsten og stillehavs-regionen for vital for USA’s fremtidige økonomiske udvikling.

Men der stod også menneskerettigheder på programmet.

Obama mødte demokratiforkæmper Aung San Suu Kyi i Myanmar, hvor hun i næsten to årtier har siddet i husarrest.

De to fredspris-modtagere diskuterede Myanmars fremtid og muligheder for, at den igangværende reformproces i landet får succes.

Aung San Suu Kyi advarede Obama om ikke at stille alt for store forventninger til demokratireformer.

- Jeg advarer mod risikoen for en slags succes-fatamorgana. Det vanskeligste tidspunkt under en reformproces er, når vi tror, at succes er inden for rækkevidde, sagde hun på et pressemøde.

1 af 2 (Foto: AP)
2 af 2 Den amerikanske præsident kan ikke skjule sit kæmpegab, der faldt under det asiatiske topmøde i Phnom Penh, Cambodja. (Foto: AP)
kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Politik
Mest læste
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen