Sexskandale i USA: Obama støtter general

FBI efterforsker Afghanistan-general John Allens forhold til en kvinde, der er i centrum i Petraeus-sexsagen

Den øverstkommanderende for USAs styrker i Afghanistan, John Allen. (Foto: AP)
Den øverstkommanderende for USAs styrker i Afghanistan, John Allen. (Foto: AP)

Den amerikanske præsident, Barack Obama, bakker fortsat op om den øverstkommanderende for USA's styrker i Afghanistan, John Allen, selvom topgeneralen er blevet trukket ind i en større sexskandale.

Mandag kom det frem, at FBI-betjente efterforsker John Allen for at have sendt 'upassende' e-mails til den kvinde, som er omdrejningspunktet i en sexsag omkring den netop afgåede CIA-chef, David Petraeus.

- Jeg kan fortælle, at præsidenten har meget høje tanker om general Allen, hans arbejde for vores land og alt, hvad han har gjort i Afghanistan, siger Jay Carney, talsmand for Det Hvide Hus i Washington.

- Han stoler på general Allen, tilføjer Carney.

Det Hvide Hus orienteret fredag
Det Hvide Hus har ifølge talsmanden kendt til efterforskningen af Allen siden fredag. FBI har opdaget 30.000 siders e-mail-korrespondance mellem Allen og den 37-årige kvinde Jill Kelley, som spiller en nøglerolle i skandalen omkring David Petraeus.

Det var Kelley, som kontaktede FBI, efter hun havde modtaget truende e-mails fra en anden kvinde. Politiet sporede den elektroniske post tilbage til forfatteren Paula Broadwell, som står bag en biografi af David Petraeus.

FBI-betjente fandt senere frem til en e-mail-korrespondance mellem Petraeus og Broadwell med seksuelle undertoner, som bekræftede, at de havde en affære. Fredag måtte Petraeus så trække sig fra posten som CIA-chef på grund sit sidespring.

Forfremmelse sat i bero
John Allens position som chef for Nato-styrkerne i Afghanistan er indtil videre uberørt af den nye udvikling i sexskandalen, som har rystet Washington få dage efter præsidentvalget. Flere toppolitikere kræver en kulegravning af sagen.

USA's forsvarsminister, Leon Panetta, siger dog, at han efter de nye afsløringer har besluttet at udsætte nomineringen af Allen til posten som USA's øverstkommanderende for Nato i Europa.

John Allen insisterer på, at han ikke har gjort noget forkert.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Politik
Mest læste
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen