Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Israel dræber Hamas-leder i Gaza

Den militære chef for Hamas er dræbt ved luftangreb i Gaza, oplyser Israels militær

Ahmed al-Jaabari sad i denne bil, da han blev dræbt under et israelsk luftangreb. (Foto: AP)
Ahmed al-Jaabari sad i denne bil, da han blev dræbt under et israelsk luftangreb. (Foto: AP)

Den militære chef for den radikale palæstinensiske bevægelse Hamas, Ahmed al-Jaabari, blev onsdag dræbt, da israelske fly gennemførte flere luftangreb i Gaza.

Hamaslederen blev dræbt, da han sad i en bil sammen med en palæstinenser, som også blev dræbt. En tredje person blev såret.

Hamas bekræfter, at Jaabari er blevet dræbt. En læge siger, at han blev bragt til et hospital i området.

- Martyren er Ahmed al-Jaabari. Hans livvagt blev såret, siger lægen Ayman Sahabani, på Shifa-hospitalet i Gaza City, til AFP.

Jaabari var leder i den militære brigade Izz el-Deen al-Qassam. Meddelelsen om hans død førte til store demonstrationer i Gaza by.

Israels indenlandske efterretningstjeneste, Shin Bet, begrunder attentatet med den militære leders 'terroraktiviteter gennem flere årtier'.

Israels militær siger i en erklæring, at drabet på Hamas-chefen er 'begyndelsen på en optrappet kamp mod militante i Gaza'.

En talsmand fra Hamas siger til gengæld, at Israel med drabet har 'åbnet portene til Helvede'.

Israel har de seneste dage gennemført en række luftangreb på Gazastriben, som gengældelse for palæstinensiske raketangreb mod israelsk territorium.

Israel har flere gange advaret Hamas-bevægelsen om, at den ville komme til at betale en høj pris, hvis raketangrebene på Israel fortsætter.

- Verden må indse, at Israel ikke vil sidde roligt og se på angrebene mod os. Vi er klar til at optrappe vore aktiviteter, sagde Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, tidligere på måneden i en reaktion på, at militante palæstinensere har øget deres angreb mod Israel.

Forud for de israelske angreb var der i Mellemøsten fokus på rapporter om, at det israelske udenrigsministerium vil arbejde aktivt for at få væltet den palæstinensiske præsident, Mahmud Abbas, hvis der bliver en afstemning i FN den 29. november om optagelse af Palæstina som observatørstat i FN.

Dokumentet er et udkast, som ventes at blive godkendt af udenrigsminister Avigdor Lieberman, som derefter vil skulle fremlægge det for israelske embedsmænd.

Embedsmændene har til opgave at formulere israelernes reaktion på palæstinensernes diplomatiske FN-offensiv.

1 af 2 Ahmed al-Jaabari militær chef for den radikale palæstinensiske bevægelse Hamas. (Foto: AP)
2 af 2 Ahmed al-Jaabari sad i denne bil, da han blev dræbt under et israelsk luftangreb. (Foto: AP)
kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Politik
Mest læste i Politik
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen