Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Obamas første pressemøde efter genvalg

Præsident Obama kan forvente en del spørgsmål om sex i militæret, når han holder sit første pressemøde efter valget

Barack Obama skal nok regne med at få et spørgsmål eller to om sexskandalen i toppen af det amerikanske militær. (Arkivfoto: AP)
Barack Obama skal nok regne med at få et spørgsmål eller to om sexskandalen i toppen af det amerikanske militær. (Arkivfoto: AP)

OPDATERING: PRESSEMØDET BEGYNDER FØRST KLOKKEN 19:30 OG IKKE KLOKKEN 17:00, SOM VI SKREV TIDLIGERE

-------------------------------------------------------------------------------

Følg med i Obamas pressemøde LIVE her klokken 19:30
-------------------------------------------------------------------------------

Det kommer formentlig til at handle om utroskab, sex og fortrolige oplysninger, når Barack Obama holder sit første pressemøde efter han blev genvalgt som USAs præsident.

Sex og intriger i forsvaret
Sagen om et seksuelt forhold mellem den tidligere chef for efterretningstjenesten CIA, general David Petraeus, og skribenten af hans biografi, Paula Broadwell, har skabt rystelser igennem hele embedsværket.

Senest blev en af Obamas tophoveder, general John Allen, også rullet ind i sagen. General Allen overtog posten som øverste chef for NATOs sikkerhedsstyrker i Afghanistan efter David Petraeus.

Ifølge FBI har John Allen udvekslet en lang række upassende mails med kvinden, der startede hele sagen, Jill Kelley.

Støtte fra præsidenten
De nye afsløringer fik dog ikke præsident Obama til at vende sin general ryggen.

I en pressemeddelelse fortæller pressesekretær for Det Hvide Hus, Jay Carney, at præsidenten stadig har tiltro til Allen.

- Præsidenten har høje tanker om general Allens indsats for sit land og det arbejde han har udført i Afghanistan, sagde Jay Carney.

John Allen stod til at blive øverstbefalende for NATOs allierede militære samarbejde i Europa (SACEUR), men den forfremmelse er nu sat i bero, indtil sagen er undersøgt til bunds.

Hele sagsforløbet bliver dækket massivt i de amerikanske medier, og Obamas tillidserklæring til general Allen vil formentlig udløse en storm af spørgsmål til den genvalgte præsident.

Hvem er Jill Kelley?
Jill Kelley arbejder sammen med hovedsædet for den amerikanske forsvarskommando, der er placeret i Tampe, Florida, hvor begge generaler har arbejdet.

Kelley arbejder med at lave sociale arrangementer i og omkring militærbasen, og hendes familie blev meget tæt med Petraeus-familien.

Sagen startede, da Jill Kelley anmelder en række truende mails, som er blevet sendt til hende fra en anonym afsender.

FBI efterforsker sagen, men overdrager sagen til militærets efterretningstjeneste, da det viser sig, at den anonyme afsender er Paula Broadwell, som er skribent på general David Petraeus' biografi.

I den efterfølgende efterforskning kommer det frem, at David Petraeus har haft et seksuelt forhold til Paula Broadwell og han må forlade sin post som chef for CIA.

Motivet for at Paula Broadwell ville true Jill Kelley er endnu ikke klarlagt, men rygterne, der florerer i de amerikanske medier, går på, at skribenten og elskerinden Paula Broadwell bad Jill Kelley om at holde sig fra Petraeus.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Politik
Mest læste i Politik
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Jakob Hansen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen