Jens Rohde er Venstres spidskandidat i EU

Jens Rohde tager fem år mere i EU-Parlamentet som Venstres spidskandidat ved valget i juni næste år

Jens Rohde (Foto: Stine Larsen/Jyllands-Posten)
Jens Rohde (Foto: Stine Larsen/Jyllands-Posten)

En enkelt tørn i EU-Parlamentet er for lidt, lyder det fra EU-parlamentarikeren Jens Rohde (V). Derfor tager han endnu en tørn i Bruxelles.

- EU er for vigtig til at overlade til andre, siger Rohde til Ritzau og kalder det samtidig "en ære at få lov til et tjene det mest EU-begejstrede parti".

Da Rohde stillede op til parlamentsvalget i 2009, var der ellers mange, der ifølge politikeren selv beskyldte ham for udelukkende at tage til Bruxelles "for hurtigt at kunne komme hjem igen".

Men den beskyldning gør Rohde til skamme ved at genopstille. Han har tidligere været Venstres politiske ordfører, men en karriere på Christiansborg trækker tilsyneladende ikke.

- Jeg går op i det her med liv og sjæl, og derfor befinder jeg mig utroligt godt her. EU er en kæmpe institution, og fem år er ganske enkelt for lidt, siger han og tilføjer:

- Hvis der ikke er nogen til at hælde blå farve i det europæiske samarbejde, så bliver der i stedet hældt rød farve i, og det vil jeg gerne forhindre.

Ifølge den 42-årige politiker er den vigtigste kamp i næste periode at sikre det tætte europæiske samarbejde, der lige nu er truet af finanskrisen og stor EU-skepsis i blandt andet Storbritannien.

- Vi skal gøre, hvad vi kan for at være med til at præge EU i en positiv retning sammen med vækstmotoren i EU - nemlig Tyskland, siger han.

Som spidskandidat for Venstre skal Jens Rohde kæmpe mod blandt andre Socialdemokraternes udenrigsordfører, Jeppe Kofod, som er Liste As spidskandidat. Han afløser Dan Jørgensen, der vil hjem til Folketinget.

Det er også sikkert, at De Konservatives Bendt Bendtsen stiller op til en valgperiode mere, mens SF's Emilie Turunen vender hjem til dansk politik.

Jens Rohde bliver officielt præsenteret som Venstres spidskandidat til EU-Parlamentet ved partiets landsmødet næste weekend i Herning.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Politik
Mest læste i Politik
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Peter Roelsgaard
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen