Annonce:
Annonce:

Hu Jintaos afsked: Korruption smadrer os

Det kan blive vores undergang, hvis vi ikke slår ned på korruption i egne rækker, advarer den afgående partichef og præsident, Hu Jintao

Hu Jintao på storskærm i kongressalen, hvor det kinesiske kommunistparti forbereder de næste fem års ledelse af verdens anden supermagt. (Foto: AP)
Hu Jintao på storskærm i kongressalen, hvor det kinesiske kommunistparti forbereder de næste fem års ledelse af verdens anden supermagt. (Foto: AP)
Annonce:
Følg Politik

Korruption i Kinas regerende kommunistparti skal straffes hårdt - uanset om det finder sted på laveste eller højeste niveau.

Det slog den afgående præsident, Hu Jintao, fast ved indledningen af partikongressen i Beijing, hvor etpartistaten udråber sine nye topledere i et større tronskifte.

Fatalt for partiet
I sin åbningstale advarede Hu Jintao sine mere end 2000 håndplukkede partifæller til kongressen om at slå hårdt ned på korruption.

- Hvis vi fejler med at håndtere dette emne (korruption, red.) på en god måde, så kan det blive fatalt for partiet og endda føre til partiets kollaps og statens fald, sagde han.

- Vi må fortsætte med at lave en både aktiv og omhyggelig indsats for at lave reformer af den politiske struktur og gøre folkets demokrati mere omfattende og bedre i praksis, tilføjede Hu Jintao.

Annonce:

Skandalen over dem alle
Meldingen kommer efter sagen om den vanærede toppolitiker Bo Xilai og hans dramatiske fald fra tinderne.
Læs:

Mord, korruption og sexskandaler

Bo, som var lokal partiboss i millionbyen Chongqing med en lovende karriere foran sig i toppen af det magtfulde kommunistparti, blev for nylig sparket ud og beskyldt for at have misbrugt sin magt og stukket store pengebeløb i sin korrupte lomme.

Løfte om økonomisk vækst
Den mystiske sag startede for alvor, da Bo Xilai kone samt hans nu tidligere politichef begge blev fængslet for deres påståede indblanding i drabet på en britisk statsborger.

Sagen førte til Bos fald og blotlagde dybe stridigheder i den kinesiske topledelse forud for magtskiftet på den store partikongres, som nu er begyndt.

Kinas kommunistparti, som kom til magten i 1949 efter en lang og blodig borgerkrig, har i de senere år lovet befolkningen at skabe økonomisk vækst og løfte millioner ud af fattigdom.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Præster, pædofili og børneporno
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: