Præsidenten græd af glæde

Barack Obama holdt ikke igen på sine følelser, da han skulle takke de mange unge frivillige, der har deltaget i valgkampagnen

Præsidenten kunne ikke holde glædestårerne tilbage, da han skulle takke nogle af de mange frivillige, der har hjulpet ham igennem valgkampen. (FOTO: AP)
Præsidenten kunne ikke holde glædestårerne tilbage, da han skulle takke nogle af de mange frivillige, der har hjulpet ham igennem valgkampen. (FOTO: AP)

Se tv-klippet herover
----------------------

Det var en bevæget genvalgt præsident, der afholdt takketale til de unge frivillige kræfter bag Demokraternes valgkampagne.

- Jeres arbejde betyder, at det jeg gør, bliver vigtigt, lyder det fra en stolt Barack Obama i klippet.

- Jeg er meget stolt af jer, siger præsidenten og lader tårerne triller.

Læs også:

Nej, den gik ikke. Men nu opfordrer Mitt Romney alle, tilhængere som modstandere, til at samarbejde og bede for Obama. (Foto: AP) Politik - 7. nov. 2012 - kl. 06:55 TV: Tabertalen, som Romney ikke havde klar

Fortalte om sin ungdom
Barack Obama lagde ud med at relatere til de unge ved at fortælle om sin egen ankomst til Chicago som 25-årig.

Dengang startede han med en intention om, at ville gøre en forskel i retningen af et mere værdigt liv for de udsatte i samfundet.

Derfor begyndte han på at lave organisationsarbejde i Chicagos belastede kvarterer, som i amerikanske termer hedder 'community organizer'.

Læs også:

Politik - 7. nov. 2012 - kl. 06:19 TV: Jubel foran Det Hvide Hus

'I er så meget bedre'
Barack Obama forklarer, at arbejdet lærte ham at tackle skuffelse, og at det gav et indblik i, hvordan alle mennesker har meget til fælles, når det kommer til håb og drømme for fremtiden.

- Når jeg fortæller det og ser på jer, så er det ikke fordi, at I minder om mig selv - det er fordi I er så meget bedre, end jeg var, siger præsidenten til de unge mennesker.

Han roser dem for deres organisering og kampkraft hele vejen igennem valgkampen.

- Jeg er sikker på, at I går videre til at udrette store ting, hvad end det er i organisationsarbejde eller i det offentlige.

Læs også:

Se også: Jubel i Chicago: - Nu kan Obama gøre jobbet færdig

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste
Mest læste
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Steffan Kærulf Frandsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen